Foto: Policijska uprava Celje
Z grožnjami in izsiljevanjem ogoljufali več ljudi.

V mesecu februarju in marcu letos so policisti Policijske postaje Velenje obravnavali več kaznivih dejanjih, ki jih je opravljala združba treh mlajših moških

Grozili z orožjem

Ti so z goljufijami in izsiljevanji, s silo in grožnjami, ki so jih podkrepili z orožjem, od mlajših oseb zahtevali, da so na svoja imena dvigovali kredite, sklepali lizinge, pogodbe in naročnine pri operaterjih mobilne telefonije, z nakupi telefonov višjega cenovnega razreda.

Pridobljeni denar in predmete so morali oškodovanci pod prisilo izročati članom združbe. S kaznivimi dejanji so si storilci pridobili najmanj 72.300 evrov premoženjske koristi.

Z zbiranjem obvestil so velenjski policisti ugotovili, da je vodja združbe 23-letni Velenjčan, sostorilca pa njegova vrstnika doma z območja Šoštanja.

Zasegli več orožja

Pri osumljenih so policisti v preteklih dneh zvedli hišne preiskave in zasegli predmete, povezane s kaznivimi dejanji. 

Zasegli so jim tudi predmete, ki so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj in sicer plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in elektrošoker.  

23-letnega Velenjčana so za čas zbiranja obvestil pridržali.

Čaka jih zaporna kazen

Vse tri bodo kazensko ovadili zaradi storitve kaznivih dejanj goljufije in izsiljevanja. Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen od enega do osem let zapora. Enaka kazen je zagrožena tudi za kaznivo dejanje izsiljevanja.

Foto: Policijska uprava Celje

Komentarji (3)

jebo ti pas mater (ni preverjeno)

jugoslovansko govno na delu!!????imena in priimke zahteva javnost!!!!!

Kurbinsin (ni preverjeno)

Velenje: Raj za yugo siptare

pohorskisvizec

Velenje , ve se kdo tam domuje!Se ne čudim.

Starejše novice