Mariborski policisti so danes razkrili več detajlnih podrobnosti umora 64-letnika iz Zgornjega Dupleka. Potrdili so, da ga je do smrti pretepel 33-letni državljan Bosne in Hercegovine, razkrili pa so tudi motiv umora.

Mariborski policisti so pred skoraj dvema tednoma začeli preiskavo umora 64-letnega moškega v Zgornjem Dupleku.

Po dneh tišine in skoposti informacij je nato postalo jasno, da so policisti v petek aretirali 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki ga utemeljeno sumijo, da je 8. septembra umoril 64-letnika.

64-letnega samostojnega podjetnika sta v mlaki krvi mrtvega našla delavca, ki sta se z njim predhodno dogovorila za izvedbo del v njegovi delavnici.

Delavca sta umorjenega našla v delavnici na njegovem domu v Zgornjem Dupleku, kjer naj bi ga storilec pretepel s topim predmetom in ga predvsem po glavi tako hudo poškodoval, da mu reševalci niso mogli rešiti življenja.

»Ob vstopu v delavnico sta na tleh opazila kri in mrtvega oškodovanca. O tem sta takoj obvestila policijo,« je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Stanko Vidovič.

64-letnik in 33-letnik sta bila soseda, pri čemer je 33-letnik državljan Bosne in Hercegovine z začasnim prebivališčem na Hrvaškem, ki pa je zadnjih nekaj mesecev zaradi zaposlitve v Sloveniji prebival v bližini umorjenega oziroma sta bila soseda.

Kot so danes razkrili na Policijski upravi Maribor, naj bi šlo za umor iz koristoljubja in ga je 33-letnik storil iz brezobzirnega maščevanja, za kar je predpisana kazen najmanj 15 let zapora. Med njima naj bi prišlo do medsebojnega spora zaradi domnevne odtujitve predmetov.

Na podlagi s sodelovanjem s tujimi varnostnimi organi so ugotovili, da je osumljeni povratnik kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in so ga že obravnavali za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Moški je trenutno v priporu

Kriminalisti so krog osumljencev že po prvih zbranih obvestilih, najdenih predmetih in dokazih zožili na enega, točno določenega človeka, a prijetja takrat še niso mogli izpeljati, saj je morilec podjetnika iz Zgornjega Dupleka pobegnil v Bosno in Hercegovino.

Ker Bosna in Hercegovina ni v Evropski uniji, je obstajala nevarnost, da bi domnevni morilec ostal nekaznovan.

Osumljenca so nato prijeli v petek, potem ko se je, očitno prepričan, da je za seboj dobro pobrisal sledi, ta teden dni kasneje sam vrnil v Slovenijo oziroma se je nameraval peljati skoznjo na delo v drugo državo Evropske unije, a so ga policisti izsledili in prijeli na podlagi razpisane tiralice za moškim in njegovim vozilom.

Ob tem je še povedal, da so tujca ovadili zaradi kaznivega dejanja umora in ga v soboto, 16. septembra, privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenega odredil pripor.

Komentarji (10)

Trent (ni preverjeno)

In sedaj bo treba te izmečke še futrati😡.
Prost pretok na mejah od l. 91 je katastrofa za Slovenijo in EU. Delavci?? Japajade, sam krimimal in NE kultura!!

Šumar (ni preverjeno)

Golazen čefurska... zatučt pa nazaj za bosno....

Kurbinsin (ni preverjeno)

To delajo uvozeni yugovici po sloveniji in to zato ker so vzgojeni da so slovenci manj vredni od njih ze od vekov

BorisDe (ni preverjeno)

Tiho bodi planšar, ti si tisti, ki se imaš za arijsko nad-raso a si ubistvu en temen cigo. Ne govori o vseh, da so isti, iste zgodbe poslušam tudi za Slovence pa ne rečem da so vsi Slovenci s kompleksom makega Napoleona. Žal mi je za ubitega, sožalje družini.

In reply to by Kurbinsin (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

moj prijatel Kitajc na Kitajskem
za 1 evro spuca golazen
Samo 1 evro košta

In reply to by BorisDe (ni preverjeno)

zoltan in zofija (ni preverjeno)

Bosanci kdaj koli koga zarežejo .V Murski je ubil mladega fanta Bosanec sedaj spet bosanec .Avganistanci oziroma invazijci potiskajo po tiri policaje .Kaj se dogaja a nam bodo res tujci vladali in ustrahovali

srbin (ni preverjeno)

Pa nema slovenaca više. Koga sad da koljem!?

Pezdir plemeniti (ni preverjeno)

Sebe govno jeb....o

In reply to by srbin (ni preverjeno)

Dr (ni preverjeno)

Za umor 15 let? In po tem?
To je premalo, za dokazan umor ni druge, kot za rezervne dele in vsaj s tem delno poplačana šk9da družbi...

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Če imam cigota ali jugoviča za soseda, imam s seboj vedno majhno, a efektno pištolo.

Starejše novice