Slika je simbolična.
45-letniku, ki se je oktobra lansko leto izdajal za uradno osebo in tako starejšo žensko okradel za 25 tisoč evrov, je sodišče pripisalo 11 mesecev zaporne kazni.

Oktobra lani so policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota prejeli prijavo, da se je 45-letni moški z do sedaj neznanim storilcem, zato da bi sebi in drugemu pridobil kakšno korist, lažno izdajal za uradno osebo.

Moški se je lažno predstavljal za kriminalista, torej uradno osebo, in je pri tem starejši gospe pokazal lažno službeno izkaznico policije s platna, na kateri je bil znak, podoben oznaki na uniformi policije z napisom: Republika Slovenija, Policija.

Žensko oškodovala za skupno 25.000 evrov

Moški se je lažno predstavljal za kriminalista in ženski povedal, da preverjajo denar na banki Nova kreditna banka Maribor in bodo skupaj odšli do več bank in pošt, kjer bodo preverili, če denar ni ponarejen.

Za sodelovanje sta ji obljubil bon v vrednosti 200 evrov, skupaj pa je s svojega transakcijskega računa in z dvigom denarja na devetih poštah, kjer je dvignila vsakič po 2500 evrov, storilcema izročila 25.000 evrov.

Storilca obljubljenega pregleda denarja, seveda, nista opravila, ampak sta z denarjem izginila.

Obsojen na 11 mesecev zaporne kazni

Stanislav Žižek, predsednik Okrajnega sodišča Murska Sobota, je za Sobotainfo pojasnil, da je bil moški obsojen na tri mesece zapora za kaznivo dejanje lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo, in devet mesecev zapora za kaznivo dejanje goljufije.

Izrečena mu je bila enotna kazen 11 mesecev zaporne kazni, in kazen v višini 1100 evrov, oškodovanki pa je dolžan plačati še znesek v višini 23.900 evrov.

Komentarji (3)

JBT (ni preverjeno)

Nekdo ,ki nima za pivo tudi teh 23.000 € nikoli ne bo vrnil ! To je sodna farsa saj v naprej vedo ,da nima sredstev .

BOZIDAR (ni preverjeno)

morda upokojeni kriminalist hm

Augsburg (ni preverjeno)

Precej sramotna sodba: mora vrniti 23.000. Izpod 5 let zapora nima kaj biti take kazni. Hja, tu se vidi, kako slovenska zakonodaja podpira lopove in se ne zanima za poštene ljudi.

Starejše novice