Na celjskem okrožnem sodišču se je danes začelo sojenje materi umrlega otroka v razgretem vozilu in njenemu partnerju.

Na Okrožnem sodišču v Celju se je danes z branjem obtožnice začelo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu in njenemu partnerju.

Spomnimo.

Še ne dve leti star deček je 20. junija lani umrl, potem ko je bil več ur pripet v otroškem sedežu v razbeljenem avtomobilu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Svetega Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok po odpovedi srca in možganov, na kraju dogodka umrl.

Ona glasno jokala, on ni kazal nobenih čustev

Mama pokojnega dečka in njen partner, ki sta na predobravnavnih narokih na zatožnih klopeh sedela ločeno, sta pred sodnico celjskega sodišča danes sedla skupaj. 

Obravnava je bila nabita s čustvi, dečkova mati se je med poslušanjem obtožnice in uradnih zaznamkov, večkrat zlomila.

»Sigurno je moja varovanka v stiski, izgubila je otroka. Na današnji obravnavi, ob izvajanju dokazov, vedno znova podoživlja to tragedijo. Sami ste priča trpljenju matere, ki je izgubila otroka,« je povedal odvetnik obtožene Andrej Kac.

Medtem, ko pri obtoženem, tudi danes pretiranega obžalovanja za očitana dejanja, ni bilo zaznati.

»Zelo težko rečem, kako posameznik dojema in izkazuje svoja čustva. Zelo pomembno pa bo za ugotovitev dejanskega stanja, da se ugotovi, kakšna je bila vloga posameznega obtoženca,« pa je dejal odvetnik obtoženega Andrej Janežič.

Njuna zagovora javnosti ostala skrita

Kako sta obtožena danes opravičevala smrt še ne dve letnega otroka, ki sta ga pripetega v otroškem sedežu več ur pustila v razbeljenem avtomobilu pred domačo hišo, je javnosti ostalo skrito, saj je bila v večjem delu obravnave le ta izključena.

»Zagovornik je podal predlog, da bi se javnost izključila za celotno glavno obravnavo, tožilstvo je ocenilo, da zaradi varstva mladoletnega oškodovanca, ki je še živ, je treba deloma izločiti, ker ni potrebe, da bi mladoletni oškodovanec trpel posledice tako za dobro ime, za čast in tudi, da se v svojem okolju ne bi mogel živeti življenja naprej,« je obrazložil državni tožilec Jošt Jeseničnik.

36-letnici in 39-letniku tožilstvo še naprej očita štiri kazniva dejanja.

»Izvršitev kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti, ki sta ga storila v sostorilstvu, prav tako se jima očita zanemarjanje mladoletne osebe na škodo pokojnega mladoletnega otroka,« je povedal državni tožilec Jošt Jeseničnik.

Poleg tega pa še promet s prepovedanimi drogami, katere naj bi preprodajala tudi mladoletnim, medtem ko so sledi metadona in še ene sintetične droge našli tudi v krvi preminulega dečka.

»Kar pa še pomembneje pri vsem tem je, da ta tragika, ki se je zgodila, da ne bo zameglila dejanskih problemov, ki se ob vsem tem zgodijo. 

Da ne bosta obtožena ob tem očitanem kaznivem dejanju, kaznovana za kaj, kar je pač tožilstvo navedlo kot dodatno v obtožnici, to je kar se tiče prepovedane droge in prodaje te prepovedane droge,« je povedal zagovornik obtoženega Andrej Janežič.

Sta bila v času dejanja neprištevna?

Ali bo obramba prav zaradi dejstva, da sta obtožena uživala droge in jemala določena zdravila, tudi na dan dogodka, igrala na karto njune neprištevnosti?

»Obramba ne bo igrala na karto, obramba bo izvajala dokaze, ki bodo šli v prid varovanki in obtoženega,« je povedal odvetnik obtožene Andrej Kac.

Medtem ko se 36-letna mati ni želela izreči glede svoje krivde, njen partner pa le te ne priznava, še vedno ostaja nejasno, kako visoko kazen bo tožilstvo zahtevalo za obtožena.

Komentarji (5)

Düplek (ni preverjeno)

Smrad babji

prasenović (ni preverjeno)

citiram
Mama dečka, ki je lani umrl v avtomobilu v sodni dvorani jokala, njen partner ni pokazal čustev
komentiram
Če bi se to zgodilo kašni vplivnici
bi ma veliko pisali
MAMICA dečka , ki je lani ...........tatatatat
Zakaj imate dvojna merila
ena butasta vplivnica je mamica, ali bo mamica
tej ženski ki je pa res žalostna
pa napišete samo mama

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Pekla sta odojka yugovenca zadrogirana

Xy1962 (ni preverjeno)

Vsakemu 30 let resta

mestni peder (ni preverjeno)

i tebi brate

In reply to by Xy1962 (ni preverjeno)

Starejše novice