Slika je simbolična.
Moški je v trgovini v Mariboru razgrajal in varnostnika pozival k pretepu. Ker se ni želel umiriti niti po posredovanju policistov, so morali zoper njega uporabiti prisilna sredstva ter ga pridržati.

Mariborski policisti so bili v ponedeljek, 6. marca 2023, v večernem času obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v trgovini na območju Policijske postaje Maribor I. 

Moški pod vplivom alkohola je v trgovini hotel kupiti škatlico cigaret in ko mu jo je prodajalec izročil, se je moški do njega pričel nedostojno vesti in metati cigarete po tleh.

Zaradi navedenega je prodajalec opozoril varnostnika. Varnostnik je od moškega zahteval, da plača odprto škatlico cigaret, vendar moški tega ni hotel, zato ga je zadržal do prihoda policistov.

Moški se je za kratek čas pomiril ter plačal škatlico cigaret, nato pa se je ponovno pričel nedostojno vesti do varnostnika ter ga pozivati k pretepu.

Kljub pozivu policistov se moški ni umiril, zato sta zoper kršitelja uporabila najmilejše prisilno sredstvo, telesno silo ter zoper njega odredila pridržanje do streznitve. Policisti so kršitelju izdali oziroma napisali plačilni nalog.

Na gradbišču najdeno neeksplodirano telo 

Mariborski policisti so bili obveščeni o najdbi neeksplodiranega sredstva na gradbišču na območju Policijske postaje Ptuj.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da so delavci pri zemeljskem izkopu našli neeksplodirano telo, ki je bilo predalo delavcem civilne zaščite.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 238 klicev, med temi 96 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 27 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • deset primerov povoženja divjadi,
  • dva zasega vozila v cestnem prometu,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega šest v zasebnih prostorih.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Peter Pan (ni preverjeno)

Človek plača eno ubogo jedino škatlico cigaretof in ga kljub temu z prisilnimi,lohk ga bi tud z tejzerem 70.000 Volt komot spajtlalolali!

persenovič (ni preverjeno)

ali je pretepanje varnostnikov prepovedano

In reply to by Peter Pan (ni preverjeno)

baba od šupana (ni preverjeno)

mislim da ni

In reply to by persenovič (ni preverjeno)

Kujtim Barđić (ni preverjeno)

Drugič pa naj dve ali tri škatlice ćikov kupi ga bo ceneje prišlo kot motenje javnega reda in miru tam do250 ~ 790€♤♡◇♧samo pravim....

Hilti Atsui (ni preverjeno)

Samo dva avta so umaknili iz prometa, a skor vsaki drugi pušča oljne mlake in v zrak sive oblake, tam 30 avtov na dan minimalac...

Gogh Van (ni preverjeno)

samo res zadnjič bili in same stare skoraj rage se vozijo po luknjastih cestah , res škoda da folk je v malori al ki pač??

In reply to by Hilti Atsui (ni preverjeno)

Default (ni preverjeno)

Dvomim da to ni bill primitivni yugovic

BOZIDAR (ni preverjeno)

na vsakega občana en varnostnik pa bo mir

Marko Gorki (ni preverjeno)

Brezveze je fasu kazen, res ono za nič, pač je mau povzdignil glas zaradi napačnega koktejla, blody merya brez ledu in limone! pridržanje do streznitve vključuje še večerjo,zajterk, cigaret na uro,dve... hotel pa stane za prenocitev bliz 790$/ noć

Starejše novice