FOTO: Furs
Tihotapec skušal v rezervni pnevmatiki v Slovenijo pripeljati več kot 10 tisoč tablet prepovedane droge.

Uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor so se znova izkazali. V začetku junija so na mejnem prehodu Gruškovje pri opravljanju finančnega nadzora opravili pregled vstopnega osebnega vozila z bosanskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine z začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in odkrili večjo količino prepovedane droge.

Pri pregledu prtljažnega prostora in odstranitvi rezervnega kolesa so mariborski uslužbenci Fursa posumili, da rezervno kolo ni prazno. Rezervno kolo so zato pregledali z rentgenskim aparatom za pregled prtljage, ta pa je potrdil utemeljenost suma.

V rezervni pnevmatiki skritih več kot 10 tisoč tablet

V pnevmatiki rezervnega kolesa so odkrili v aluminijasto folijo zavite omote tablet znamke Flormidal, ki vsebuje midazolam, ta pa na podlaki Uredbe o razvrstitvi prepovedanih drog spada v III. skupino.

Uslužbenci mobilnega oddelka Furs Maribor so prekinili izvedbo nadaljnjih aktivnosti in obvestili policijo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika.

V rezervnem kolesu so odkrili skupno nekaj čez 10.600 tablet znamke Flormidal.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice