Slovenska policija je na območju Slovenije razbila dobro organizirano mednarodno kriminalno združbo, ki je izvrševala kazniva dejanja trgovine z ljudmi.

Mariborski kriminalisti skupaj s kriminalisti in policisti policijskih uprav Ljubljana, Celje in Kranj ter ob koordinaciji Uprave kriminalistične policije ter sodelovanju Specialne enote in Posebne policijske enote, danes izvajajo preiskovalne aktivnosti v povezavi s sumi kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, so sporočili iz  Generalne policijske uprave.

Po poročanju 24ur.com naj bi kriminalisti obiskali osem klicnih centrov za finančne goljufije, kjer so delovali v glavnem kitajski in tajvanski državljani. Radio Slovenija pa poroča, da naj bi bilo 36 tujih državljanov pridržanih, osem oseb je osumljenih trgovine z ljudmi. Preiskave naj bi potekale tudi na Hrvaškem in Češkem.

Po do zdaj znanih neuradnih informacijah naj bi v Sloveniji delovalo med sedem in osem tajvanskih telefonskih centrov za finančne goljufije, v katerih naj bi delovali ilegalci. V Mariboru naj bi bil eden od centrov v garaži, ki je pred kratkim zgorela, največji center pa naj bi bil v Ljubljani pri Dolgem mostu.

Preiskovalne aktivnosti so rezultat večmesečne mednarodne kriminalistične preiskave kaznivih dejanj, predkazenski postopek pa usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Policija bo podrobnosti preiskave, s katero je razbila dobro organizirano mednarodno kriminalno združbo, predstavila v Ljubljani danes ob 14.30.

O podrobnostih bosta spregovorila Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor, in Boštjan Lindav, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi.

Več sledi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice