Mariborski policisti so to nedeljo na območju Mariborskega Pohorja, Kozjaka, Stražunskega gozda in na območju ob kanalu reke Drave, izvedli poostren nadzor na področju varstva okolja.

V poostrenem nadzoru so sodelovali policisti policijskih postaj Maribor II, Ruše, Rače, Slovenska Bistrica, vodniki službenih psov in konjenikov ter policisti Gorske policijske enote s Policijske uprave Maribor.

Možje v modrem so v poostrenem nadzoru največji poudarek namenili upoštevanju Zakona o ohranjanju narave, predvsem v zvezi z vožnjo z vozili v naravnem okolju in Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

V času nadzora so izdali šest plačilnih nalogov zaradi parkiranja v naravnem okolju oziroma izven petmetrskega pasu izven vozišča, podali dva predloga drugemu prekrškovnemu organu zaradi vožnje s kolesom v naravnem okolju in podali obdolžilni predlog zaradi vožnje neregistriranega mopeda brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so kršitelju zasegli.

Komentarji (4)

Navijac (ni preverjeno)

Bolj slab izplen....par mulcev.ki verjetno niso uspeli pobegnit in so bili v naravi in ne za racunalnikom..tisti ki so bili v akciji se verjetno sploh ne pokrijejo s poloznicami....akcija zaradi statistike in metanje peska v oci da se kaj dela

mari-bor-can (ni preverjeno)

Aha, motokrosarjev pa ni bilo? Seveda. ker je veliko policajev med njimi in so vedeli za to farso od akcije. Mater izplen, en stari moped in pecikl. Iz koga se delajo norca?

Škratbolfenk (ni preverjeno)

Morda se vodstvo policije malo zamisli. Ujeli niso niti enega motokrosista? Uuaauu res akcija in pol. Osebno bi predlagal zaplembe teh motorjev, ker so narejeni za dirkališča in ne za v naravo!
Bogi peciklisti....

In reply to by mari-bor-can (ni preverjeno)

Kritik (ni preverjeno)

Akcija ! To je bilo vse javljeno saj so motokrosisti tudi člani iz policijskih vrst . Vsak teden naštejem najmanj dva ducata motokrosistov na mariborskem delu Pohorja ,ki vozijo neregistrirana vozila in se vozijo po Papeški iz smeri Tezna ,iz Tabora in Nove vasi po Kardeljevi ,Betnavski ,Ljubljanski cesti in so precej glasni ,tako da so tudi zelo vidni . Tudi iz Okrepčevalnice ob Pekrskem potoku so vidni in slišni .....če so me razumeli na policiji .

Starejše novice