Vir: Policijska uprava Maribor
S pranjem denarja in zlorabo položaja so si pridobili več kot milijon evrov premoženjske koristi.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 14. novembra, na podlagi odredbe sodišča, opravili pet hišnih preiskav poslovnih in stanovanjskih prostorov zaradi suma kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

Predkazenski postopek še ni zaključen, poteka pa v smeri utemeljitve sumov storitve kaznivega dejanja zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pranja denarja.

Osumljenih je pet fizičnih oseb in ena pravna oseba. Premoženjska korist po do sedaj zbranih obvestilih znaša več kot milijon evrov

Ostalih podrobnosti zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati.

Med izvajanjem hišne preiskave odkrili prostor za gojenje konoplje

Med izvajanjem ene izmed hišnih preiskav so v stanovanjski hiši odkrili tudi prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje.

Zoper enega osumljenca se zato vodi tudi predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za katerega je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

V isti hišni preiskavi so bili najdeni tudi predmeti, katerih posest pomeni prekršek po zakonu o orožju, zato so bili zaseženi, zoper kršitelja pa je uveden postopek o prekršku.

Starejše novice