Mariborski policisti so imeli v zadnjem dnevu v obravnavi dva pijana voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Enega so pridržali, drugega pa oglobili in prepeljali k sodniku.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure dne 3. aprila 2021, do 6. ure 4. aprila 2021, prejeli 265 klicev, med katerimi je bilo 82 interventnih klicev.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • devet prometnih nesreč I. kategorije,
  • sedem povoženja divjadi,
  • enega voznika so pridržali do streznitve, enega pa do privedbe k sodniku za prekrške,
  • 15 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega osem kršitev na javnem kraju in sedem v zasebnih prostorih.

Policisti oglobili pijanega Latvijca, ki se je želel izogniti postopku

Policisti so v kraju Stanošina ustavili 41-letnega državljana Latvije, voznika tovornega, ki je odpeljal iz Mejnega prehoda Gruškovje, preden je postopek mejne kontrole bil končan. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,88 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe k dežurnemu sodniku za prekrške na Ptuju. Prav tako mu je bila izrečena globa, ker je samovoljno zapustil območje mejnega prehoda.

Policisti pridržali vinjenega voznika

Policisti so opravili kontrolo 42-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,68 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo predlagan v prekrškovni postopek pred Okrajnim sodiščem na Ptuju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice