Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o množičnem kršenju cestno-prometnih predpisov.

Policisti Policijske uprave Maribor so v petek, 6. avgusta, na parkirišču pred trgovskim centrom na Puhovi ulici na Ptuju v večernih urah, zaznali zbiranje večjega števila uporabnikov predelanih vozil, in sicer okoli sto. 

Kot pojasnjujejo policisti, na podlagi preteklih ugotovitev, organizatorji tovrstnih prireditev oziroma tekmovanj niso pridobili ustreznega dovoljenja.

Organizatorji na socialnih omrežjih pozivajo potencialne tekmovalce na tekmovanje, gledalce pa k ogledu dirk. 

Na parkirišču trgovskega centra in v okolici so policisti opravili kontrolo in pri tem zaznali deset kršitev cestnoprometne zakonodaje.

Med ugotovljenimi kršitvami policisti izpostavljajo voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in sicer je imel v krvi 0,52 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V naselju divjal s 129 kilometri na uro

Izpostavljajo tudi voznika, ki je v naselju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 129 kilometrov na uro. 

Voznik ni ustavil na znak policista in je odpeljal naprej. Na podlagi znane registrske tablice bodo policisti ugotovili voznika in zoper njega podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju ter predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Letos zaradi neprilagojene hitrosti že 26 mrtvih

Med 1. januarjem in 15. julijem 2021 se je po trenutno dostopnih začasnih podatkih na slovenskih cestah zaradi neprilagojene hitrosti zgodilo 1335 prometnih nesreč

Glede na minulo leto, ko je bilo v enakem obdobju zaradi neprilagojene hitrosti 1406 prometnih nesreč, beležimo 5-odstotno zmanjšanje.

Vendar pa so bile posledice letošnjih nesreč bistveno težje, saj je zaradi neprilagojene hitrosti umrlo že 26 oseb.

Policisti opozarjajo, da so tovrstni prekrški še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Zato so danes pričeli z nacionalno preventivno akcijo »Hitrost« oziroma mednarodno usklajenim nadzorom hitrosti »Speed«. 

Ta bo potekal do 15. avgusta. V tem času bodo policisti preverjali, ali vozite prehitro.

Komentarji (4)

Speedway (ni preverjeno)

Kdaj bo policija polovila dirkače pred lastnim pragom na ulici Proletarskih brigad vozijo krossarji brez tablic po zadnjem kolesu v posmeh PP ? Nastavitve vsaj kamere v kolikor vas je strah stopiti na prag .

Surfeiter (ni preverjeno)

Še en seronja, ki misli, da se mi spretni moramo prilagajati vam "joj, pomagajte, rad bi žensko za skupno življenje, drkam že 40 let ..."

In reply to by Speedway (ni preverjeno)

Zikollino (ni preverjeno)

Verjemite meni ... nobeden od teh se ne bo peljal po avtocesti v kontra smer ...

Rola (ni preverjeno)

'brihtnež' če v naselju voziš 129 za tebe to ni nič!? Joj kaj vse mora nosit ta moder planet.

In reply to by Zikollino (ni preverjeno)

Starejše novice