Po poročanju Večera naj bi mariborski zobozdravnik nadlegoval danes 33-letno Mariborčanko in posilil njeno dvojčico.

V zadnjih dneh javnost pretresa zgodba o spolni zlorabi 16-letnice, ki naj bi se je Davorin Kolarić, 53-letni zdravnik, med pregledom neprimerno dotikal. Danes pa je Večer opozoril na novo zgodbo, v katero naj bi bil vpleten zdravstveni delavec.

Nadlegoval ob puljenju zoba

Ta naj bi se odvijala v Mariboru v zobozdravstveni ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, kjer je spolnega nasilja nad danes 33-letno Mariborčanko pravnomočno obtožen tamkajšnji zdravnik medtem ko mu je nepravnomočno očitano posilstvo njene dvojčice.

Nadlegovanje prve naj bi se zgodilo 28. novembra 2016, okoli enih popoldan, ko je 33-letnica obiskala osebnega zobozdravnika v Novi vasi. Ta je ocenil, da je treba izpuliti drug zob, asistenka pa je pripravila injekcijo in zapustila ordinacijo, poroča Večer.

»Med čakanjem, da 'prime' zdravilo, sem opazila, da se je čez hlače začel drgniti po spolovilu. 'Glej, kak' si me trdega naredila,' je rekel. Hotela sem vstati in oditi. Potisnil me je nazaj na stol in rekel, da bo odnehal. Sklenila sem, da bom potrpela, da mi izpuli zob. Želela sem, da pohiti, in sem zaprla oči. Med posegom je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo. Trznila sem, umaknila sem roko, sočasno je izpulil zob. Nisem vedela, ali naj vse skupaj izpljunem vanj ali v umivalnik. Izpljunila sem v umivalnik in vstala,« poroča Večer o njeni izpovedi. 

V ihti je nato želela zapustiti ordinacijo, zobozdravnik pa jo je prijel od zadaj in jo dvignil. »Kak' si lahka, kaj bi ti delal,« je nadaljeval z neprimernim govorjenjem, nato pa jo naslonil na splovilo in jo potisnil ob umivalnik. »Daj hitro hlačke dol, saj bom v umivalnik,« naj bi nadaljeval, oškodovanka pa mu je zabrusila, da si bo moškega izbrala sama.

Pri odhodu iz ambulante je zopet videla medicinsko sestro in dobila občutek, kot bi čakala. Vzela je kartico, zobozdravnik pa ji je v tistem rekel, naj se vrne v petek, saj ji je izruval napačen zob in morata končati začeto.

Naslednji dan se je zaupala rednemu gostu gostilne, v kateri je delala kot natakarica, ki je bil vojaški policist. Ta jo je napotil na Policijsko postajo I v Novo vas, tam pa so jo preusmerili na sedež Policijske uprave Maribor, kjer deluje sektor kriminalistične policije.

Sprejela jo je kriminalistka, ki ji je oškodovanka opisala dogodek in ob tem dodala, da jo v petek pričakuje, zato jo naj ozvočijo. Policistka ji je odvrnila, da tega ne morejo storiti, lahko pa se tja vrne na lastno odgovornost in prinese vzorec njegove sperme. 

»'Bi vi to svetovali svoji hčerki?' sem vprašala policistko. 'Ne,' mi je odgovorila. 'Zakaj pa potem to svetujete meni?« pripoveduje oškodovanka za Večer.

Posilil naj bi tudi njeno sestro

Na podlagi prijave je stekla preiskava, po štirih mesecih pa so kriminalisti sume utemeljili in zobarja kazensko ovadili. Aprila 2017 je višji tožilec Zoran Klinc vložil zahtevek za uvedbo sodne preiskave, preiskovalna sodnica pa je predlogu sledila, poroča Večer. Kot pričo so zaslišali nato tudi njeno sestro dvojčico, ki je morala potrditi vsebino SMS sporočila, ki ji ga je oškodovanka tisti dan poslala. A po tem, ko jo je sodnica opozorila, da mora govoriti po resnici, se ta ni več zadrževala in je povedala, da je bila sama žrtev posilstva tega zobozdravnika.

Zobozdravnik se je v fazi preiskave branil in se zagovarjal kot nedolžen. Prva obtožnica je pravnomočna, sojenje pa bo na mariborskem sodišču vodila sodnica Simona Mernik. Danes bi moral potekati predobravnaven narok, a ga je sodišče včeraj preklicalo. Razlog ni znan, dodaja Večer.

Vodstvo zdravstvenega doma ni ukrepalo

Kljub temu, da je obtožnica že nekaj časa pravnomočna, pa vodstvo Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor proti njemu ni ukrepalo. V (pred)kazenskem postopku je zelo napredoval in dobil specializacijo s področja oralne kirurgije, kar mu plačuje Zdravniška zbornica Slovenije.

Ta je še vedno zaposlen na delovnem mestu zobozdravnika in je doslej napredoval skladno s plačnim sistemom za javne uslužbence. Na Večerova vprašanja so odgovorili, da o zatrjevanih obtožbah niso vedeli ničesar, saj naj ne bi bilo podane nobene pritožbe zoper imenovanega zdravnika. Včeraj pa so napovedali, da bodo »na osnovi prejetih informacij sprožili interni strokovni nadzor in ukrepali skladno z ugotovitvami,« dodaja Večer.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice