Slika je simbolična (foto: Bobo).
Štajerski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali dva pomembna dogodka, na mejnem prehodu so odkrili skrite tujce, ki so želeli nedovoljeno prečkati meji. Ptujska policista pa sta obravnavala močno vinjenega voznika.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 305 klicev, od tega 96 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali še dva primera nedovoljenega prehoda državne meje. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 17 prometnih nesreč I. kategorije,
  • devet povoženj živali,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, pet na javnih krajih in eno v zasebnih prostorih.

Policisti odkrili skrite tujce

Zgodaj zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili pet skritih državljanov Afganistana in Pakistana, ki so na tak način želeli nedovoljeno vstopiti v državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Močno vinjen voznik tovornega vozila

Policista Policijske postaje Ptuj sta 28. aprila zvečer obravnavala voznika tovornega vozila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju, in sicer je vozil 64 kilometrov na uro.

Voznik na znak policista ni ustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo, ustavil pa je šele, ko sta ga policista ponovno pričela ustavljati. Vozniku je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 0,90 miligrama na liter izdihanega zraka. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice