Policisti Policijske uprave Maribor so včeraj obravnavali dva razgrajača, ki sta povzročila prometno nesrečo in pobegnila. Po izsleditvi sta morala opraviti strokovni pregled, a sta v zdravstveni ustanovi povzročila velik izgred.

Ptujski policisti so sinoči obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Novi vasi na Ptuju. Voznik osebnega avtomobila je tam zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drugi osebni avtomobil in s kraja pobegnil. 

Povzročitelja te prometne nesreče so izsledili danes, nekaj po 1. uri na Ormoški cesti na Ptuju. 

Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu tudi postopek za prepoznavo, ali ima v organizmu tudi prepovedane substance, a je postopek zavrnil. 

Prav tako se ni strinjal z rezultatom alkotesta, zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. 

Vmešal se je tudi sopotnik, začel je vpiti, razgrajati

V postopek pa se je večkrat vmešal tudi sopotnik, ki je vpil, razgrajal, žalil policiste, se nedostojno vedel, opozoril pa ni upošteval. Policisti so sopotnika vklenili in pridržali do streznitve. 

Voznika so policisti peljali na strokovni pregled, v zdravstveni ustanovi pa je ta začel razgrajati, vpiti, se nedostojno vesti. Tudi zoper njega so policisti uporabili prisilna sredstva in ga pridržali do streznitve. 

Oba kršitelja sta prejela plačilna naloga. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Alko ni za vsakega! Kazen mora biti!

Danvid (nepreverjen)

Kak si sploh lahko trezn v taki tržavi

Starejše novice