Slika je simbolična.
Ptujski policisti so med preteklim koncem tedna obravnavali več pomembnejših dogodkov.

V petek, 13. oktobra, so na Ptuju obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je iz osebnega avtomobila bila odtujena registrska tablica. 

V Novincih so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala izven vozišča in si poškodovala vozilo. Izdan ji je bil plačilni nalog. 

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, kjer je voznik mopeda zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznico osebnega avtomobila. Zoper mladoletnega povzročitelja bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

Na Ptuju so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo s pobegom. Neznanec je trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil. Za povzročiteljem še zbirajo obvestila, ob izsleditvi pa bodo zoper njega izvedli ustrezni ukrep. 

V naselju Gradiščak so policisti zasegli traktor, ker voznik ni imel vozniškega dovoljenja. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal 0,52 miligramov na liter izdihanega zraka. 

V soboto predvsem prometne nesreče 

V soboto, 14. oktobra, so izven naselja Borovci obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. 

V Spodnji Hajdini so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi poškodbami, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznika osebnega avtomobila, ki se je pri tem lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

Na Ptuju so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je kršitelj drzno vedel in žalil brata in svakinjo. Žalil je tudi policiste. Izdali so mu plačilni nalog. 

V Mezgovcih ob Pesnici so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo s pobegom, kjer je neznani voznik trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil. Za povzročiteljem še zbirajo obvestila, ob izsleditvi pa bodo zoper njega izvedli ustrezni ukrep. 

V Lenartu so obravnavali prometno nesrečo z gmotno škodo, kjer je vozil osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v voznika osebnega avtomobila. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. 

V Slovenji vasi so obravnavali dogodek na karting stezi, ko sta dva voznika kartinga trčila in se pri tem lahko poškodovala. O ugotovitvah sledi uradni zaznamek. 

V Kidričevem so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je neznani storilec odtujil v parku odloženo jakno, v kateri so bili ključi vozila in stanovanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba. 

V Bukovcih so naknadno obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki razdalji trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je pri tem zadobila lahko telesno poškodbo. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek z izdajo odločbe. 

V Trnovski vasi so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je oseba hotela preprečiti ukrepanje varnostnika pri kršitvi javnega reda in miru. V zvezi zadeve še zbirajo nadaljnja obvestila in bodo nato izvedli ustrezni ukrep. 

Starejše novice