Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

Policisti Policijske uprave Maribor so sporočili podrobnosti včerajšnje prometne nesreče. Kot so zapisali, so bili okrog 9. ure obveščeni o prometni nesreči na avtocesti A1, izven naselja Vrhole.

Po prvih ugotovitvah je do nesreče prišlo zaradi vožnje v napačno smer, ko je 37-letni voznik na vrhu klanca proti Tepanju trčil v drug osebni avtomobil, ki ga je odbilo v varovalno ograjo. Voznica tega vozila je bila s tehničnim posegom rešena iz avtomobila ter odpeljana v bolnišnico, prav tako tudi moški.

Ugotovljeno je bilo še, da je 37-letnik vozil pod vplivom alkohola - 1,18 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

Po zadnjih informacijah sta udeleženca prometne nesreče lažje poškodovana. Odsek je bil za promet v celoti odprt okrog 11.55. 

Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storive kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kriminaliteta

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so preteklo sredo izven naselja Maribor opravili kontrolo voznika osebnega vozila, ki ga je vozil 22-letni moški, doma iz območja Frama. 

Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža več paketov s posušenimi rastlinskimi delci, za katere je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo konopljo - približno 380 gramov. V sklopu hišne preiskave je bila v vozilu odkrita še manjša količina prepovedane droge. 

Zoper osumljenca bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Na območju Orehove vasi pa policisti obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata, odtujil pa gotovino, zlatnino in orodje, z dejanjem pa, po nestrokovni oceni, lastnike oškodoval za približno 3000 evrov.

Obravnavani tujci

Na območju Središča ob Dravi smo obravnavali pet državljanov Afganistana, dva državljana Rusije, dva državljana Irana in državljana Turčije, vsi so podali namero po mednarodni zaščiti.

Kaj se je še dogajalo?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 192 klicev, med temi 77 interventni oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • devet prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri v zasebnem prostoru.

Komentarji (2)

mislim (ni preverjeno)

verjamem ... če ne bi imel 1,18 voltov, bi se normalno peljal ... kreten gnili!

pohorskisvizec

Pijanec!

Starejše novice