Vir: Facebook profil Dr. Marko Soršak - uradni profil
Neznanec je na območju Pivole nad Botaničnim vrtom v občini Hoče - Slivnica odložil večjo količino odpadnega blata, s katero je onesnažil potok, ob padavinah pa bi ta lahko ogrozila pitno vodo tamkajšnjih prebivalcev.

V četrtek ob 18.37 so v gozdu pri naselju Pivola v občini Hoče - Slivnica našli odloženo odpadno blato, poroča uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. 

Posredovali so gasilci Gasilske brigade Maribor in policija, obveščena pa je bila dežurna služba Vodnogospodarsko podjetje Drava.

Gasilci so ugotovili, da bi se ob padavinah iz blata izcejala snov podobna gnojevki in onesnažila vodno zajetje za nekaj bližnjih objektov, zato je bila o dogodku obveščena tudi lokalna skupnost.

Obstaja možnost onesnaženja vodnih zajetij

Župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak je sporočil, da so ob ponovnem ogledu terena našli še več blata iz čistilne naprave, zaradi česar opozarja na ekološko katastrofo.

»Danes zjutraj smo se vse ekipe zbrale na terenu, kjer je bilo dodatno ugotovljeno, da je v območje potoka, na treh različnih lokacijah, odloženo suho kontaminirano blato iz čistilne naprave, zaradi česar je prišlo do večje ekološke katastrofe, saj obstaja velika verjetnost, da bo prišlo, ne samo do onesnaženja okolja, temveč tudi do onesnaženja naših vodnih zajetij.«

Župan vse, ki bi morebiti karkoli vedeli ali videli storilca, prosi, da jih o tem obvestite: »V kolikor imate morda stanovalci ob Hočki cesti ali Pivolski cesti podaljšano oko (kamero) vas prosimo, če lahko opravite pregled. Obvestilo nam lahko pošljete tudi anonimno na telefon 02/616 53 20 ali na naslov [email protected].« 

Morebitne informacije lahko sporočite tudi preko telefonske številke na policijo 113, ali pa sporočilo oddate kar županu osebno ali pustite sporočilo v nabiralniku občinske stavbe.

Komentarji (4)

Neviden (ni preverjeno)

Tudi kmetje škropijo njive z gnojnici'tudi njih kaznujte.

Klasični (ni preverjeno)

Soršak je pripeljal onesnaževanje v občino.

BRANKO TRGLEC (ni preverjeno)

Magna je uradni, s sredstvi potrjeni onesnaževalec, ta nesnaga pa ni nič plačal, zato ga je treba preganjati.Če bi koga podložil, tako kot Magna, se ne bi izvajal takšen hrup.Onesnaževalci vseh dežel, združite se v Hočah.

Bogdan (ni preverjeno)

Župan seje takoj oglasi pri gradnji Magme nibil tako glasen dena denar je vsega vladar tudi dreka..

Starejše novice