Slika je simbolična (foto: Bobo).
V streljanju pri srbskem Mladenovcu osem ubitih in 13 ranjenih.

V streljanju pri srbskem Mladenovcu je bilo v četrtek zvečer ubitih osem ljudi, trinajst pa ranjenih. Srbski notranji minister Bratislav Gašić je po navedbah tiskovne agencije Tanjug dejal, da gre za teroristični napad.

Izvedel naj bi ga 21-letni moški z avtomatskim orožjem, ki je še na begu.

Napadalca, po poročanju srbskih medijev gre za 21-letnika iz vasi Šepšin blizu Mladenovca, iščejo vse specialne enote srbskega notranjega ministrstva ob pomoči helikopterjev, dronov in iskalnih psov. Skupaj je na terenu več kot 600 pripadnikov notranjega ministrstva, poroča Tanjug.

Po navedbah srbskih medijev je 21-letnik v četrtek zvečer v treh vaseh blizu Mladenovca, kakih 60 kilometrov južno od srbske prestolnice, streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Po navedbah medijev je do streljanja prišlo v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje.

Med mrtvimi naj bi bil tudi mlajši policist in njegova sestra, najmlajša smrtna žrtev pa naj bi bila rojena leta 2008, navaja srbski časnik Blic.

Policija je zaprla dostop do več vasi na območju in išče storilca. Zaskrbljeni svojci pa se zbirajo pred beograjskim urgentnim centrom, kamor so prepeljali več ranjenih v napadu.

V beograjskem urgentnem centru naj bi bilo osem ranjenih oseb, v kliničnem centru Dragiša Mišović dve, v bolnišnici v Smederevu pa so trenutno trije ranjeni, navaja srbski časnik Telegraf. Skupno naj bi sicer napadalec ustrelil več kot 20 ljudi.

Srbska ministrica za zdravje bo imela tiskovno konferenco ob 7.30, še navaja Telegraf.

Srbija je v šoku, saj se je napad zgodil le dan po tragediji v Beogradu, ko je 13-letni učenec ubil osem sošolcev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico. Danes se je zato v državi začelo tridnevno žalovanje.

Komentarji (5)

orožnik (ni preverjeno)

Nič več ni na begu, ampak, kaj je sedaj to, v Srbiji nekakšno tekmovanje, vsi vemo, da zgledi labilne osebe pritegnejo.

Politik (ni preverjeno)

Vidite kaj sem pisal'mediji dajate povod z tem ,ko nas narod zasipavate z temi negativnimi novicami in podobnim norcam se rojevajo izprijene pokolne zamisli.Mediji ste sokrivci.

Takpačje (ni preverjeno)

Se popolnoma strinjam. Mediji so dejansko največji provokator vseh družbenih devijacij. Smrdljivi lešinarji, ki se napajajo s krvjo žrtev za nekaj usranih klikov in reklamnih banerjev. Gledam ono kozo pri 24kur, ki "poroča" izpred šole v Beogradu...nič novega ne pove še manj pa pametnega. Brez pietete kroži kot kanalja in se nastavlja pred rožami in svojci ter iz telefona prebira neke floskule...ona dva tepca v studiu pa kao zgrožena zmigujeta z glavo...takoj za tem pa reklame za McDonalds, Lidl in počitnice na Hrvatiji....gnojna jama so vse medijske hiše.

In reply to by Politik (ni preverjeno)

Sky (ni preverjeno)

Do nedelje bo še en pohod, streljačin je v Srbiji dovolj, narod pa prepojen z rakijo in nezadovoljstvom.

Šumar (ni preverjeno)

Četniki... Kaj hočeš...

Starejše novice