Vir: Policijska uprava Maribor
Policijska uprava Maribor poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah. Na Štajerskem so včeraj zabeležili porast prekoračitve najvišje dovoljenje hitrosti.

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 145 klicev, od tega 62 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V treh urah kar 50 prekoračitev dovoljene hitrosti

Mariborski prometni policisti so minulo soboto popoldne v sklopu poostrenih aktivnosti na avtocesti A1, med Slivnico in Framom ter na avtocesti A4, med Lancovo vasjo in Gruškovjem, izvedli poostren nadzor nad vozniki, ki ne upoštevajo omejitev hitrosti.

V zgolj treh urah so policisti ugotovili kar 50 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti in štiri kršitve voznikov, ki niso upoštevali predpisane varnostne razdalje med vozili.

Med kršitelji je izstopal voznik osebnega avtomobila, ki je na delu avtoceste A1, izven naselja Slivnica, kjer je hitrost s postavljeno prometno signalizacijo omejena na 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 217 kilometrov na uro. 

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in stranska sankcija devetih kazenskih točk.

59-letni kolesar pošteno napihal, ob tem pa izkazal nedostojno obnašanje

Policisti Policijske postaje Maribor II so včeraj zvečer obravnavali 59-letnega kolesarja, ki je vozil pod vplivom alkohola. Test alkoholiziranosti je pokazala 1,15 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 

Med postopkom se je moški nedostojno vedel do policistov in s kršitvijo, kljub opozorilom policistov, ni prenehal. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje.

Prehitra vožnja in prekratka varnostna razdalja

Policija poziva voznike, da vozijo strpno, previdno in da spoštujejo cestnoprometne predpise.

Vožnja s preveliko hitrostjo je pogosto povezana tudi z vožnjo na prekratki varnostni razdalji, neprilagojena hitrost vožnje pa sodi tudi med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Nadzor ugotavljanja prekoračitev hitrosti vozil je ključen za zagotavljanje boljše prometne varnosti, zato bodo policisti tovrstne poostrene aktivnosti nadaljevali tudi v prihodnje in dosledno izvedli ukrepe zoper kršitelje.

Kaj vse se je še dogajalo? 

Mariborski policisti so v opisanem času obravnavali tudi:

  • šest kaznivih dejanj,
  • štiri prometne nesreče I. kategorije,
  • prometno nesrečo II. kategorije,
  • zaseg vozila,
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega štiri v zasebnem prostoru in štiri na javnem prostoru.

Komentarji (2)

Le (ni preverjeno)

Maribor ponoči ! Kje je policija ponoči ?

Le (ni preverjeno)

Knafelčeva -Betnavska -Matije Murka ...hitri in drzni . Auspuhi gorijo .

In reply to by Le (ni preverjeno)

Starejše novice