Vir: Lendavainfo
Neznani storilec je včeraj oropal pošto v Lendavi, danes pa smo o dogodku spregovorili z nekaterimi okoliškimi prebivalci.

Kot smo poročali, je včeraj malo čez 10. uro dopoldne za zdaj neznani storilec oropal pošto v Lendavi. Pri tem je uporabil strelno orožje in grozil tako zaposlenim kot tudi obiskovalcem poslovalnice. 

Vse skupaj je spominjalo na prizor iz filma. Storilec naj bi eni izmed zaposlenih na čelo prislonil orožje, obiskovalcem pošte pa naročil, da se vržejo na tla. Lokalne prebivalce je dogodek vsekakor pretesel.

Po prvih ugotovitvah je neznani moški oblečen v temnejša oblačila, s kapuco na glavi oborožen s pištolo vstopil v prostore pošte v Lendavi in od zaposlene zahteval denar.

Okoliški prebivalci pretreseni: »Svet je čisto nor«

O pretresljivem dogodku smo povprašali tudi okoliške prebivalce, ki so pretreseni.

»Kako se mi zdi? Kaj naj rečem? Grozno, grozno se mi to zdi, šokirana sem, da se je to v našem lepem malem mestu zgodilo,« je povedala ena od mimoidočih.

»Tu pri nas v Prekmurju in v takšnem malem mestecu, kot je Lendava. Ne vem. Ne vem, svet je čisto nor,« je bil presenečen drugi sogovornik.

Koliko denarja je odnesel še ni znano

Po neuradnih informacijah naj bi ropar grozil in uperjal orožje tudi v ostale v poslovalnici - zahteval naj bi, da naj se odpre trezor. 

Ali je šlo za pravo orožje, še ni znano, prav tako še niso sporočili, koliko denarja je odnesel. Danes pa je policija objavila še tako imenovani fotorobot oziroma grafični prikaz storilca.

Storilec je takoj po ropu pobegnil neznano kam. Policisti so takoj začeli z iskalno akcijo, aktiviran je bil helikopter, na cestah pa so bile postavljene tudi zapore.

Poštna poslovalnica danes že obratuje

Vzpostavili so nadzor nad vpadnicami v mesto, poštna poslovalnica je bila do konca dneva zaprta - danes pa že obratuje relativno normalno.

Ker je bil včeraj zadnji dan v mesecu, to pomeni, da je bil izplačilni dan za pokojnine. V takem primeru imajo navadno poslovalnice pripravljeno gotovino, obiskovalci pa so večinoma starejši ljudje - ti so prišli na pošto tudi danes.

»Ni me strah. Vidim, da je tu policijski avto, verjetno kontrolirajo«

»Ja, kaj hočem drugega. Življenje gre naprej. Pa grem na pošto položnice plačat, pa te zadeve, pa upam, da bo vse v redu,« je povedala sogovornica.

O strahu: »Ni me strah. Vidim, da je tu policijski avto, verjetno kontrolirajo malo.«

Nekateri prebivalci še vedno v skrbeh

Ob tem pretresljivem dogodku okoliški prebivalci niso mogli mimo dejstva, da bi lahko bili med ropom v poslovalnici tudi oni. 

»Veste, da bi bila v strahu, kaj pa mislite. To je hudi šok,« je povedala sogovornica.

Ena od sogovornic pa je našla čas tudi za šale: »Ne vem, kaj bi naredila. Ne vem, resno se bojiš, po eni strani. Bi mu nogo nastavila, da bi padel.«

Če ste storilca prepoznali ali imate kakršne koli nove informacije glede zločina, kontaktirajte 113.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice