Tožilstvo je pet mesecev po trojnem umoru v Gerečji vasi pri Ptuju sredi maja le vložilo obtožnico. Kot so za Večer potrdili na ptujskem okrožnem sodišču, ga tožilstvo bremeni treh kaznivih dejanj umora, zaradi česar osumljenemu grozi dosmrtni zapor.

V začetku junija je obtožnica zoper storilca postala pravnomočna. Tožilstvo ga bremeni treh kaznivih dejanj umora, zaradi česar osumljenemu grozi kazen dosmrtnega zapora

Da je bila sodna preiskava v zvezi z omenjeno krvavo družinsko tragedijo zaključena, so že v začetku maja za STA potrdili tako na pristojnem sodišču kot na tožilstvu, vendar takrat obtožnica še ni bila vložena.

Sodišče za zdaj še ni določilo datuma izpeljave predobravnavnega naroka.

Čeprav je bil osumljeni po storjenem zločinu tudi sam poškodovan, saj se je ob posredovanju policistov porezal z nožem, je bil po pisanju časnika že tri dni pozneje sposoben za zaslišanje na policiji in pred preiskovalno sodnico.

Slednja je zanj odredila pripor, a si je tudi tam, kot poroča Večer, znova skušal soditi sam, zaradi česar naj bi bil nekaj časa priprt na oddelku za forenzično psihiatrijo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Po neuradnih informacijah časnika naj bi pozneje večkrat tudi preverjal, če bi lahko pripor prestajal v psihiatrični bolnišnici v Ormožu, saj naj bi se želel ozdraviti odvisnosti od alkohola.

Spomnimo ...

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božično popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan.

Kot so po dogodku pojasnili mariborski kriminalisti, naj bi osumljeni vse umoril iz brezobzirnega maščevanja. Žrtve so bile njegova nekdanja zunajzakonska partnerica, s katero sta imela tudi otroka, in njena starša.

Osumljeni je po ugotovitvah policije 35-letno partnerko med prepirom v hiši večkrat zabodel in čeprav je ob prihodu reševalcev še kazala znake življenja, pri poskusu oživljanja niso bili uspešni. Moški je potem odšel v sosednjo hišo njenih staršev ter ju prav tako večkrat zabodel. Oče je umrl na kraju dogodka, mati pa pozneje v ptujski bolnišnici.

Policisti so osumljenca kmalu izsledili v neki drugi hiši v Gerečji vasi, v rokah pa je imel nož. Na poziv policistov, naj nož odvrže, se je z njim porezal po vratu, potem pa ga odvrgel. Po aretaciji so ga odpeljali v mariborsko bolnišnico.

Kot je pokazala preiskava, naj bi imel osumljeni težave z alkoholom, s partnerko, ki naj bi zaradi ogroženosti razmišljala o najemu varnostne službe, sta se razšla približno mesec dni pred tragedijo.

Komentarji (8)

Robin hud. (ni preverjeno)

Za to je kriva drzava in policija, ker ne ukrepa ustrezno ob veckratnih prijavah zoper fizicno nasilje. To je dejstvo.

Zikollino (ni preverjeno)

Zdaj ste vsi pametni ... kje ste bili, ko so umorjeni iskali pomoč in zaščito pa je nikoli niso prejeli ... v foteljih, v bogato opremljenih, klimatiziranih pisarnah od koder pogled seže le do računalniškega monitorja, kateri prikazuje nove kolekcije ženske obutve in novih korejskih avtomobilov ter akcije v trgofskem podjetju Jager ... da nahranite svoje debele, nesposobne riti ...

ne vem kam to pelje (ni preverjeno)

30 let je največ v Sloveniji dosmrtnega zapora pri nas ni .

TABORČAN (ni preverjeno)

prokleta baba
zakaj ga je pa zajebavala
babe so hudič v človeška podoba

gorjanec (ni preverjeno)

Jes pa znan samo drek vkup mejšati na ton portali. Priznan ka san socialni problem zato pa si od dugoga časa san s seuf pijšen pa štukan pod stotimi raznimi nickami.

miran miran (ni preverjeno)

gorjanec @@@ Če drek mešaš po tem ga še pojej .Dober tek

In reply to by gorjanec (ni preverjeno)

pohorskisvizec (ni preverjeno)

Psihoti..ziko, nisi vzel tablete?

Zikollino (ni preverjeno)

Sem vzel ... si me predstavljaš brez? ... Pa ti? So ti zamenjali plenico?

In reply to by pohorskisvizec (ni preverjeno)

Starejše novice