Fotografija je simbolična
Policisti so z zbiranjem obvestil na terenu prišli do informacije, da se v neposredni bližini ene izmed osnovnih šol vrši prodaja in uporaba pirotehničnih izdelkov.

Podana je bila pobuda za hišno preiskavo, ki je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena včeraj. Zaseženih je bilo 211 komadov pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok in so prepovedane.

Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, kjer je zagrožena globa od 400 do 1200 eurov. 

»Pomurski policisti smo v zadnjih petih dneh obravnavali enajst prijav kršitev javnega reda in miru, ki so bile povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju, predvsem metanjem petard. Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od  26. decembra do vključno 1. januarja,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Zato policisti ponovno pozivajo, da nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto lahko vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov. Starše in skrbnike pa opozarjajo, da so pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice