Voznik gliserja je po poročanju hrvaških medijev pokojnega 14-letnika vlekel na okroglem napihljivem obroču, ki je bil z vrvjo pritrjen na zadnji del gliserja. 20-letnik je zavil v levo, nato pa ostro v desno, otrok pa je udaril v gliser ...

Hrvaška policija je sporočila, da je zaključila kriminalistično preiskavo hude tragedije, ki se je zgodila blizu otoka Žut v Kornatih. Hudega kaznivega dejanja zoper varnost, storjenega v škodo 14-letnega nizozemskega otroka, je utemeljeno osumljen 20-letni moški, voznik gliserja. 

Potrdili so, da je osumljeni 18. julija ob nekaj po 13. uri popoldne na območju Nacionalnega parka Kornat upravljal gliser z izvenkrmnim motorjem, za upravljanje katerega ni imel potrebnih dovoljenj. Na gliserju je prevažal tri nizozemske državljane.

Kaj se je zgodilo?

14-letnika je osumljeni z gliserjem vozil na okroglem napihljivem obroču, ki je bil z vrvjo pritrjen na zadnji del gliserja.

Voznik gliserja je v nekem trenutku naredil manever levo in se nato naglo vrnil v desno. Neizbežno je sledilo, da je otrok na napihljivem obroču s telesom z vso silo udaril v gliser. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je ob 16.55 izdihnil v bolnišnici v Šibeniku. Skiper je bil aretiran še isti večer.

Oče in brat očividca nesreče

Fantov oče in brat sta bila hudi nesreči priča. Skupaj s pokojnim 14-letnikom so bili na gliserju, ki ga je upravljal 20-letnik iz Zagreba. 

Poškodbe, ki jih je mladoletnik iz Nizozemske utrpel v nesreči, so bile smrtne. Med drugim je imel zlomljen vrat in lobanjsko kost, utrpel je hude poškodbe možganov.

Pokojni mladoletnik je poletje preživljal z družino v Preku na otoku Ugljan, kjer so si izposodili gliser.

Spomnimo, na Hrvaškem je že lani odmevala smrt 28-letnega dekleta iz Avstrije, ki jo je povzročil voznik gliserja. Do nesreče je prišlo v Malinski na otoku Krku. 

Po poročanju hrvaških medijev je ženska plavala pred mestnim hotelom, približno 300 metrov od obale. Med plavanjem v kopalnem območju jo je zadel gliser.

Nesrečo je povzročil 25-letnik voznik motornega čolna, ki je v Malinski delal kot sezonski delavec. 

Starejše novice