Slika je simbolična (Foto: Jure Banfi).
Policisti spet imeli polne roke dela.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 216 klicev, od tega 111 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času so obravnavali: 

  • 29 kaznivih dejanj,
  • 27 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dva udeleženca lahko telesno poškodovala,  
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega šest na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru,
  • dve pridržanji kršiteljev javnega reda in miru.

Pijana kršila javni red in mir

Včeraj, okoli 20. ure, so mariborski policisti ukrepali v lokalu na območju mesta Maribor, kjer je kršiteljica pod vplivom alkohola nadlegovala goste lokala, se ob prihodu policistov na kraj ni pomirila in nadaljevala s kršitvijo. Zato je bilo zoper njo odrejeno pridržanje do streznitve v policijskih prostorih. Zaradi navedene kršitve ji je bil izdan plačilni nalog.

Najprej se je stepel v lokalu, nato še zunaj

Ponoči, okoli 1. ure zjutraj, so bili policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica napoteni na intervencijo v lokal na območju Slovenske Bistrice. 

Na kraju so policisti obravnavali kršitelja, ki se je najprej stepel z gostom v lokalu, zaradi česar so ga varnostniki pospremili iz lokala. Pretep v lokalu pa mu očitno še ni bil dovolj, saj se je pred lokalom stepel še z drugim gostom.

Policisti so mu ukazali, da preneha s kršitvijo, vendar ukaza ni upošteval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve, ki pa je bilo prekinjeno, ker je bil kršitelj v pretepu lahko telesno poškodovan, zaradi česar je bil odpeljan v UKC Maribor na oskrbo poškodb. 

Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper vse tri kršitelje ustrezno ukrepali.

Prijeli več migrantov

Včeraj, okoli 21. ure, so policisti Policijske postaje Ormož v Loperšicah prijeli pet državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo Evropske unije. Vseh pet migrantov je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili nameščeni v azilni dom, kjer bodo počakali do zaključka postopka. 

Okoli 4. ure zjutraj so bili policisti Policijske postaje Maribor I s strani varnostnika obveščeni, da je na železniški postaji Maribor več migrantov. 

Policisti iste postaje so na kraju izsledili najprej šest tujcev, in sicer štiri državljane Sirije, enega državljana Pakistana in državljana Iraka. Nato pa so policisti pri pregledu okolice železniške postaje izsledili še dva državljana Sirije. 

V postopku so policisti ugotovili, da so državljani Iraka in dva državljana Sirije že zaprosili za mednarodno zaščito v Avstriji, preostali tujci pa so podali ponovno namero za mednarodno zaščito in so bili po zaključenem postopku nameščeni v azilni dom v Ljubljani.

Komentarji (4)

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

BABA PIJANA FRIĆKA PRODANA

Ajd čao (ni preverjeno)

Ko bog so to bili migranti ....iz Butal .

Kurbinsin (ni preverjeno)

Nobenega spostovanja ni do nase policije

Visoki Frodo (ni preverjeno)

zdaj bodo že o vsakem ko se je preveč napil poročali....

Starejše novice