Vir: Policijska uprava Maribor
Voznik je tam, kjer je vožnja omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 113 kilometrov na uro. 

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj, okrog 13. ure, z radarskim merilnikom hitrosti na Pobrežju v Mariboru izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila.

Voznik je tam, kjer je vožnja omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 113 kilometrov na uro

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk

Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Spoštujte cestno prometne predpise

Policisti kontinuirano ves čas izvajajo nadzor cestnega prometa in pozornost usmerjajo zlasti v najhujše kršitelje cestno prometnih predpisov.

Meritve hitrosti z radarskimi sistemi izvajajo na cestah, kjer policisti in javnost redno zaznavajo prekoračitve hitrosti in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. 

S takšnimi oblikami nadzora bodo nadaljevali, zato ni odveč poziv vsem voznikom, da hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste in prometnim razmeram, vozijo vozila strpno in previdno, ob tem pa spoštujejo cestno prometne predpise.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 280 klicev, od tega 96 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega primera nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • tri prometne nesreče II. kategorije,
  • osem povoženj divjadi,
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, osem na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • dve nesreči pri delu.

Komentarji (3)

SLO (ni preverjeno)

Ogromno budal vozi po Mariboru. Včeraj smo opazovali idiota v cabrio porsheju kako pospešuje in izsiljuje udeležence v prometu. V avtu 'šofer-pacijent' tipično potetoviran in z čopom. Da sem jaz policaj bi ga z njegovim rilcem potisnil v beton.

Matejko (ni preverjeno)

Cesta Proletarskih brigad ob kateri je PP je dirkališče ,ki se nadaljuje po Dravograjski in nazaj . Nikjer nisem zasledil radarja .

Marina Rose (ni preverjeno)

Pozdravljeni, sem zasebni posojilodajalec, ki ponuja posojila po nizkih obrestnih merah 3%. Ker sem na gospodarskem področju, ponujam posojila v razponu od 5000 evrov do 10.000.000 evrov. Prosimo, navedite znesek vašega zahtevka za posojilo in njegovo trajanje. Moji pogoji posojila so zelo jasni in preprosti Moje posojilo je zelo varno in pošteno. Kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Starejše novice