Na današnjih protestih je bila prisotna posebna enota policije, konjenica, policisti vodniki službenih psov in letalska policijska enota.

Današnji protesti proti vladi in pogoju PCT so se začeli ob 15. uri, končali pa nekaj po 20. uri. Za razliko od protestov, ki so prejšnji teden izjemoma potekali v torek, se današnji niso sprevrgli v množične izgrede.

Policisti so po protestih znova izpostavili, da je bil shod neprijavljen. Zapisali so, da se je na Trgu republike zbralo okoli 2000 ljudi.

»Pri varovanju so sodelovale različne policijske enote tako z območja Ljubljane kot drugih policijskih uprav, posebna enota policije, konjenica, policisti vodniki službenih psov in letalska policijska enota,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Nekaj pred 17. uro so udeleženci shoda odšli po ulicah Ljubljane in nato v smeri Šiške. Udeleženci shoda bili večkrat pozvani, naj ne ogrožajo varnosti prometa. Policisti so množico nato zaustavili v križišču Bleiweisove in Celovške ceste. 

»Osebe niso upoštevale ukazov, ovirale promet in kršile javni red, zato je bil shod razpuščen. Policisti so udeležence večkrat pozvali naj se razidejo, česar niso upoštevali, zato so policisti množico s potiskanjem umaknili z vozišča Bleiweisove ulice,« izpostavljajo ljubljanski policisti.

Pridržanih nekaj oseb

Udeleženci shoda so nato odšli po ulicah do Tržaške ceste, kjer so jih policisti ponovno zaustavili, nato pa so se vrnili po ulicah na Trg republike, kjer se je shod nekaj po 20. uri zaključil.

»Nekaj oseb je bilo pridržanih, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru,« so še zapisali.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
majda123 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prisiliti hocejo g.Janšo,da odstopi.

Bogdan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Niso še prerali Pezdirjevo knjigo drugače bišli v Murgle in vprašali kje imajo denar naložen prvorazredni Slovenci.

SLO (nepreverjen)

V SLOVENIJI so robocopi resna konkurenca maskotam kurentov.

Starejše novice