Slika je simbolična.
Slovenski policisti so s pomočjo ameriških varnostnih organov prijeli odraslega moškega, ki je v Združenih državah Amerike kupil orožje, katerega je želel uporabiti za uboj mnogih oseb.

Kot smo že poročali, so danes policisti predstavili dosedanje ugotovitve zelo intenzivne kriminalistične preiskave, v kateri sta slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem.

Šlo je odraslo osebo ...

Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Primož Donoša je dejal, da so prijeli odraslo osebo, ki je doma imela orožje. Osumljenec je bil slovenski državljan, ki je iz Združenih držav Amerike želel pripeljati orožje.

Starosti osumljenca policisti ne izdajajo, niti ne želijo razkriti, ali gre za dijaka ali ne.

Osumljenec je naročil in plačal strelno orožje s pripadajočimi naboji, da bi jih uporabil zoper znane osebe v svojem življenjskem okolju. Načrtoval je strelski pohod z namenom izvršitve več umorov v javni ustanovi.

Njegova namera je bila uspešno preprečena s strani kriminalistične preiskave slovenske policije in ameriških varnostnih organov.

Vse skupaj se je dogajalo v mesecu aprilu 2021.

Orožje je uvozil iz Amerike

Osumljenec je naročilo orožja - kupil je polavtomatsko pištolo in avtomatsko strelno orožje in strelivo - izvedel na temnem spletu, za njiju pa je odštel 5000 evrov. 

Pošiljko, ki jo je naročil preko temnega spleta, je prestregla ameriška varnostna služba, zato do Slovenije ni prišlo. Orožje je bilo skrito v mikrovalovni pečici. 

Orožje je bilo kupljeno za izvršitev kaznivih dejanj zoper dejanje in telo. Poleg oseb, ki jih je osumljenec poznal, je želel s pištolo iti tudi nad naključne žrtve in še dve drugi javni ustanovi

Motiv je bilo maščevanje osumljenca njemu poznanih oseb. Vsa zbrana obvestila kažejo na to, da je osumljenec dejanja izvajal sam.

Preprečili so tragedijo

Osumljenec je sedaj v priporu. Prijeli so ga slovenski policisti iz specialne enote.

Po besedah policije se osumljenec prijetju ni upiral in je sodeloval s policisti. Osumljeni niti ni znanec policije, za kriminalno dejanje je bil obravnavan prvič.

»Dejstvo je, da okoliščine kažejo na to, da je obstajala velika možnost, da bi se zgodila tragedija,« pove Donoša.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

da so prijeli odraslo osebo, ki je doma imela orožje. Osumljenec je bil slovenski državljan, ki je iz Združenih držav Amerike želel pripeljati orožje.

dd (nepreverjen)

torej še NI imel "doma orožje" če ga je zgolj naročil in so prestregli pošiljko, debili novinarski

In reply to by dd (nepreverjen)

janban

Hvala Amerika,naši štrajkajo.

Default (nepreverjen)

In kdo je kriv z taksno dejanje...

fuknjena komunistka (nepreverjen)

Janez Janša

In reply to by Default (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Komun....potem drži kaj piše pred tvojim imenom!

Njkk (nepreverjen)

Zanimivo ,da so se tako razpisali na PP ? Navadno zapišejo ,da v interesu preiskave ne dajejo informacij.

SADAM (nepreverjen)

Škoda da mu ni ratalo😁

Starejše novice