Mariborski policisti poročajo o predrznem dejanju 41-letnega Mariborčana, ki ni le zavedel može v modrem zaradi domnevne prometne nesreče, ampak je v policijskem vozilu skušal še izvesti tatvino.

Na interventno številko 113 je sinoči okoli 22. ure poklical občan iz Spodnjega Porčiča, ki ga je k temu nagovoril 41-letni Mariborčan. Ta je naznanil, da naj bi ga kot kolesarja med 20.00 in 20.20, nekje na območju Pesnice, kot kolesarja zbil kombi.

Do Spodnjega Porčiča naj bi po nesreči pot nadaljeval peš in z 'avtoštopom', zdravniški pregled pa je zavrnil.

Policisti so omenjenega 'kolesarja' s službenim vozilom zapeljali do Pesniškega dvora, kjer naj bi prišlo do nesreče. Ker tam ni bilo nobenih sledi prometne nesreče, ne kolesa, 'kolesar' pa ni bil ne poškodovan in en umazan od nesreče, so policisti hitro ugtoovili, da si je vse skupaj izmislil.

Razlog za izmišljotino prevoz do Maribora

Mariborčan je možem v modrem pojasnil, da je to storil zgolj zato, ker je potreboval prevoz do Maribora. A predrznost ne bo ostala nekaznovana. Zaradi lažne prijave nezgode sta bili namreč aktivirani kar dve policijski vozili.

»To njegovo predrznost bodo policisti zaključili tako, da ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč. Policisti smo njegovo prijavo namreč vzeli resno in smo v delo vključili kar dve patrulji,« pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

Za navedeno kaznivo dejanje kazenski zakonik predpisuje kazen do treh let zapora.

Policiji skušal odtujiti službeni fotoaparat

A to ni bila edina predrznost tega starega znanca policije, dodajajo. Ob zaključku postopka so namreč policisti ugotovili, da jim je osumljenec med vožnjo do Pesniškega dvora poskušal odtujiti službeni fotoaparat z bliskavico, ki ga je vzel na zadnjem sedežu in ga skrival pod oblačili.

»K sreči sta policista to opazila in mu ga zasegla. Osumljenec je pojasnil, da je to storil zato, da bi s prodajo prišel do finančnih sredstev. Resnično predrzno,« dodaja tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl.

41-letnega Mariborčana tako ob kazenski ovadbi zaradi zlorabe znamenj za pomoč čaka še ovadba zaradi poskusa tatvine.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice