Policisti so v soboto obravnavali dva primera prijav varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah.

Opoldan so namreč kranjski policisti obravnavali dve osebi, moškega in žensko, ki nista upoštevala opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski, poroča 24 ur.

»Občana nista upoštevala niti policistov. Kljub poskusu mirne rešitve situacije je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami. Kršitelja sta z dejanjem povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini,« so v poročilu o dogodku zapisali na Policijski upravi Kranj.

Policisti storilca obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, nenudenja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

V drugem primeru pa je moški na opozorilo varnostnika reagiral z grožnjo, da ima orožje. Kršitelj se je zatem odpeljal. Policisti so ga izsledili. Bil je pod vplivom alkohola, policisti so namerili 0,44 miligrama v litru izdihanega zraka. Obravnavajo ga zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Tudi kranjski policisti pozivajo k upoštevanju ukrepov za zmanjševanje tveganja okužb in k spoštljivemu vedenju. »Nam policistom ni v interesu zapletati postopkov, ampak jih reševati na miren in civiliziran način, brez groženj, vpitja in iskanja pozornosti v določenem trenutku. Nošenje maske v zaprtih javnih krajih je obvezno že dlje časa in je najmanj, kar lahko storimo za svoje zdravje in zdravje drugih,« so še zapisali.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice