Slika je simbolična.
Tekom noči so nepridipravi, kot smo že poročali, znova odtujili traktor ... Policija opozarja lastnike, najn jih ustrezno zavarujejo.

Mariborski operativno-komunikacijski center je danes, 10. marca 2023, v jutranjih urah prejel klic občana, ki je povedal, da je neznani storilec tekom noči odtujil in si protipravno prilastil traktor znamke Steyr compact 4095

Traktor je rdečo-bele barve, letnik 2009, številka šasije: Z8JC15143, s kontaktnimi ključi. 

Na kraju so policisti in kriminalisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja in pričeli z zbiranjem obvestil. 

Lastnik traktorja je z dejanjem neznanega storilca oškodovan po nestrokovni oceni za približno 40.000 evrov.

Policisti in kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in bodo nato o vseh izvedenih opravilih oziroma izvedenih policijskih pooblastilih obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Policisti opozarjajo lastnike traktorjev, da naj te ustrezno zavarujejo pred storilci kaznivih dejanj, saj na območju Policijske uprave Maribor v tem tednu beležimo že drugo tovrstno tatvino.

Posebej pomembno je, da tekom noči ali ko traktorja dlje časa ne uporabljajo, ne puščajo kontaktnih ključev v ključavnici, saj navedeno storilcem olajša izvršitev kaznivega dejanja.

Komentarji (1)

Tony Gorjup (ni preverjeno)

ma traktor bodo našli v tednu sej ni to velikosti cigaretne škatle stvar! važno je da jih dobijo ker drugač bodo njive prazne cene zelenjave pa 3x višje kot danes.

Starejše novice