Slika je simbolična.
Policisti so končno ujeli 45-letno žensko, ki je starejše moške z različnimi prevarami in pretvezami prepričevala, da so ji izročili denar. V preteklosti je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose, nato pa jih izsiljevala.

Policisti Policijske postaje Trebnje so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma iz območja Trebnjega.

Preiskovalni sodnik je zanjo po zaslišanju odredil pripor.

Nove žrtve iskala na spletu, posluževala se je tudi časopisnih oglasov

Med preiskavo so ugotovili, da je vsa odkrita kazniva dejanja izvrševala na podoben način.

S pomočjo družbenih omrežij ali oglasov v časopisih, tudi lokalnih, je naprej navezala stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi.

Z njimi se je srečevala in z različnimi pretvezami pri njih poskušala vzbuditi sočutje. Pogosto je zatrjevala, da potrebuje denar za zdravila, pomoč za otroke ali gotovino za popravilo avtomobila. 

Po goljufiji z žrtvami prekinila stike 

Na ta način jih je prepričala, da so ji izročali gotovino ali so v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenili naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda, najljubša ji je bila znamka Apple.

Po izvršeni goljufiji je z oškodovanci stike prekinila oziroma se na klice ni več odzivala.

Policisti so na podlagi odredbe sodišča na naslovu njenega bivanja opravili hišno preiskavo. Na podlagi zaseženih in pregledanih dokumentov domnevajo, da je bilo žrtev še veliko več.

V preteklosti v zameno za denar ponujala spolne odnose

Prav tako so ugotovili, da je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane in v igralnicah. Moškim se je predstavljala pod različnimi lažnimi imeni, eno med njimi je bilo Renata

Policisti so jo pred leti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij. Takrat je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose in jih v sostorilstvu še z eno osebo izsiljevala za denar z grožnjo, da bo v nasprotnem primeru objavila posnetek.

Osumljenka je stara 45 let, ima daljše svetle lase, večkrat je imela spletene v kitke.

Uporabljala je različna vozila, največkrat Audi, bele, črne in rjave barve. Po do sedaj zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17.000 evrov.

Policisti so osumljenko v začetku februarja s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Ob tem policija poziva vse, ki jih je osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala ali bi lahko posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, da to sporočijo policistom Policijske postaje Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se zglasijo na Policijski postaji Trebnje.

Komentarji (3)

Default (ni preverjeno)

Kaj bo starcem obljubljala spolne usluge, saj starec ga ne more vec dvignit

RP (ni preverjeno)

V trebnjem so to renate, v mariboru pa aljaži.

pohorskisvizec

V zapor to babnco, pa naj jo črnci obdelajo!

Starejše novice