Mariborski policisti so ustavili 25-letnega državljana Severne Makedonije, za katerega so ugotovili, da nezakonito biva v Sloveniji. Zaradi prekoračenega dovoljenja bivanja se mora izseliti v sedmih dneh.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 270 klicev, od tega 67 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so mariborski policisti obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • sedem prometnih nesreč I. kategorije,
  • trem kršiteljem cestno-prometnih predpisov so zasegli vozila, ki so jih vozili,
  • šest povoženj živali,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, vse na javnih krajih,
  • dva požara,
  • eno nesrečo pri delu.

Voznik si je z več prekrški prislužil veliko kazen

Sinoči so policisti v Žerovincih ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je potekla veljavnost registracije. Zraven tega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti tega. Zato so mu policisti, kot je predpisano, zasegli vozilo.

Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika bodo policisti pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, ker pa se je med postopkom nedostojno vedel do policistov, pa so mu izdali tudi plačilni nalog.

Kaznovali voznika z ukradenima registrskima tablicama

Včeraj popoldan so policisti na Cigonci ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilo ne samo, da ni bilo registrirano, ampak je bilo celo odjavljeno iz prometa, označeno pa je bilo z ukradenima registrskima tablicama. Zraven vsega pa voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Registrski tablici in vozilo so mu policisti zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pristojnemu tožilstvu pa še kazensko ovadbo.

Prekoračil dovoljeno bivanje, izseliti se mora v sedmih dneh

Le uro in pol kasneje so policisti v Lormanju ustavili 25-letnega državljana Severne Makedonije, ki nezakonito biva v Sloveniji. Ugotovili so, da tudi on nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je tudi on vozil neregistriran osebni avtomobil, ki je bil označen z ukradenima registrskima tablicama.

Registrski tablici in vozilo so mu policisti zasegli.

Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pristojnemu tožilstvu pa še kazensko ovadbo. Zaradi prekoračenega dovoljenega bivanja v naši državi so ga policisti oglobili, vročili pa so mu tudi odločbo o vrnitvi s sedemdnevnim rokom, v katerem mora zapustiti našo državo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice