Fotografija je simbolična.
Župan prekmurske občine Velika Polana je trojico zasačil med nalaganjem sodov z ukradeno nafto, zatem pa so ga fizično napadli. Grozili so mu tudi z nožem.

Po informacijah Sobotainfo je Damijan Jaklin, župan Občine Velika Polana, konec minulega tedna v okolici občinske čistilne naprave opazil neznani avtomobil in zaradi sumljivih okoliščin sklenil preveriti dogajanje. Pri tem naj bi opazil, da je skupina moških, šlo naj bi za tri Rome, na vozilo naložila sode, v katerih se je predvidoma nahajala ukradena nafta

Kmalu za tem, ko je župan o dogodku obvestil policijo, so ga storilci opazili in ga napadli. Prvemu napadalcu, ki se je Jaklina lotil s pestmi, se je kmalu pridružil še drugi moški. Tretji udeleženec pa naj bi nato pograbil še po nožu, ravno v trenutku, ko je na kraj prispela policija.

Napadalci grozili z nožem 

Z vprašanji smo se obrnili na Policijsko upravo Murska Sobota, kjer pojasnjujejo, da so Policisti Policijske postaje Lendava minulo soboto okrog 23.30 ure na območju občine Velika Polana obravnavali kaznivo dejanje nasilništva

Kot so zapisali, sta dejanja osumljena dva državljana Republike Slovenije in en državljan Republike Hrvaške

»Storilci so med izvajanjem kaznivega dejanja žrtvi tudi besedno grozili z uporabo hladnega orožja. Ob dogodku policisti niso uspeli ugotoviti oziroma dokazati storilcem elementov še kakšnega drugega kaznivega dejanja,« razlagajo v PUMS.

Zoper vse tri storilce bo po vseh zbranih obvestilih in dokazih podana kazenska ovadba na ODT v Murski Soboti. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
LudiRudi (ni preverjeno)

Seveda Romi nimajo imena ne priimka in prihajajo iz Marsa tako kot naši organi pregona . Zakaj ne gredo štrajkat na Mars ?

Starejše novice