Slika je simbolična.
Na praznično soboto si je 28-letni voznik pridelal kar 3280 evrov kazni za prometne prekrške.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v soboto popoldne na regionalni cesti Sv. Vid – Vuhred ustavljali voznika osebnega vozila, ki znakov policistov za ustavljanje ni upošteval, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Ribnice na Pohorju in Podvelke. Zavil je proti Lehnu na Pohorju in z vožnjo nadaljeval v smeri Lovrenca na Pohorju in nato v smeri Ruš, kjer je končno ustavil.

Policista sta voznika od Sv. Vida, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi do Ruš, v skupni razdalji okoli 35 kilometrov vožnje, večkrat ustavljala.

Voznik med vožnjo ni upošteval talnih označb, vozil po celotnem vozišču in storil več drugih cestnoprometnih prekrškov. Z nevarno vožnjo je ogrožal svojo družino in druge udeležence v cestnem prometu. Policisti so uporabili tudi sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil – stinger, ki ga je obvozil in z vožnjo nadaljeval.

Vratolomni manevri, v vozilu pa partnerka in njuni trije otroci

28-letnik, doma z območja Policijske uprave Maribor, je vozil brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano motorno vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano in za katerega ni bil opravljen tehnični pregled. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, ki ga je vozil in za katere je bilo ugotovljeno, da so bile ukradene.

Poleg voznika je bila v vozilu še njegova partnerka in njuni trije otroci.

Zoper kršitelja  so policisti za vse prekrške podali enotni obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec in predlagali izrek stranske sankcije odvzema motornega vozila, saj  sta bili kršitelju v tem letu že dvakrat zaseženi motorni vozili.

Predpisane globe za prekrške, ki jih je storil znašajo 3280 evrov. Zaradi neupravičenega prehajanja občin smo vozniku in njegovi partnerki izrekli še globi v višini 400 evrov po zakonu o nalezljivih boleznih. 

Starejše novice