Slika je simbolična.
Verjetno je moških žrtev še več, oškodovali naj bi tudi moškega z območja Policijske uprave Maribor. To so imena, s katerimi sta se predstavljali na portalih za zmenkarije ...

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski, stari 18 in 32 let

Mlajša storilka je po besedah policije doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico so možje v modrem v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše pa doslej še niso.

Žrtve našli na spletu

»Storilki, ki sta pri goljufijah sodelovali, sta stike z oškodovancema vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov in oglasnih rubrik, kot so ona-on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih,« pojasnjujejo na Policijski upravi Celje.

Po besedah policije sta se predstavljali z lažnimi imeni. Mlajša je uporabljala imeni Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa imeni Tina Zore in Jasmina Kotnik. Najverjetneje sta pri prevarah uporabljali še druga različna imena.

Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav ali da potrebujeta denar za študij in podobno, v zadnjih treh letih, dva oškodovanca z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila bodisi posodila najmanj 164.000 evrov. 

Oškodovali naj bi tudi moškega z območja Policijske uprave Maribor

Moška sta jima denar izročala na različnih mestih, kjer sta se z njima dobivala. Prav tako možje v modrem zbirajo obvestila še za primer oškodovanja moškega z območja Policijske uprave Maribor. Tudi njega sta najverjetneje oškodovali za več deset tisoč evrov.

»Ker sumimo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram, še več, pozivamo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijskih postajah, kjer prebivajo,« pozivajo celjski policisti.

Obema mladenkama so policisti odvzeli prostost in ju bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjena kazniva dejanja jima grozi zaporna kazen od enega do osmih let.

Komentarji (5)

Karl Marx (ni preverjeno)

babe so za jebat
ne pa da se jim posoja denar

Kak razumem (ni preverjeno)

so žrtve policaji ane

Default (ni preverjeno)

norec in denar se hitro locita

lumpen proletarc (ni preverjeno)

take se dobijo za 40 evrov
pa dajmo malo računat
164 000 deljeno s 400 je 4100 metkov
recimo deljeno z dva deda
je to cca 2000 metkov za vsakega
Gremo dalje za eno osebo -jebača
povprečno št sexov na teden je 1
2000 tednov deljeno 54 tednov dobimo 37 let kavsarije
Sedaj vidite da sta ti dve kuzli zjebali dva tipa za celo življenske fuke

Non (ni preverjeno)

Bravo punci, to je pač davek na debilnost.

Starejše novice