Kriminalisti zaradi preprodaje drog kazensko ovadili 23-letnico in 34-letnika, ta je ostal v priporu.

Marca letos je Slovenijo pretresla vest o smrti 21-letnika iz Rogaške Slatine zaradi predoziranja s prepovedanimi drogami. Pri preiskovanju okoliščin njegove smrti so celjski kriminalisti utemeljeno sumili, da mu je heroin prodal 34-letni Celjan.

Ta je policiji poznan kot uživalec in preprodajalec prepovedanih drog. V preteklosti so mu jih policisti in kriminalisti že večkrat zasegli ter ga tudi večkrat kazensko ovadili. Pri zbiranju obvestil in preiskovanju kaznivih dejanj pa so kriminalisti prišli do podatkov, da z osumljenim aktivno sodeluje tudi njegova 23-letna partnerica, ki mu pomaga pri nabavi oziroma prenašanju prepovedanih drog, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Pred božičnimi prazniki so celjski kriminalisti v Levcu ustavili voznika osebnega vozila, v katerem sta bila prisotna tudi omenjena 23-letnica in 34-letnik. Kriminalisti so na podlagi suma prevoza prepovedanih drog opravili pregled vozila. Službeni pes je pri pregledu zaznal prisotnost prepovedanih drog, kriminalisti pa so obema osumljencema odvzeli prostost, v nadaljevanju pa opravili še osebne in hišne preiskave.

34-letnik v priporu

Pri osebni preiskavi 23-letnice so našli in zasegli heroin, ki je bil namenjen nadaljnji prodaji. Pri preiskavah so kriminalisti zasegli še komunikacijska sredstva in predmete, ki sta jih osumljenca uporabljala pri preprodaji prepovedanih drog. Voznik vozila, ki je osumljena le prevažal, je bil po policijskem pridržanju izpuščen, so še sporočili s celjske policijske uprave.

Osumljena 34-letnik in njegova 23-letna partnerica pa sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku v Celje, ki je 34-letniku odredil pripor.

Starejše novice