Policija je pojasnila okoliščine policijskega lova za Nizozemcema, ki se je končal s prometno nesrečo, v kateri je bilo kar osem poškodovanih, med njimi tudi dva policista.

Policisti so v izpostavljenem primeru svoje delo opravili strokovno, so poudarili na Policijski upravi Maribor. Tujca sta bila namenjena preko mejnega prehoda Gruškovje proti Hrvaški. Tam so policisti opravili temeljno mejno kontrolo, saj gre za državljana EU in nato sta se odpeljala proti hrvaški strani. Na Policijski upravi Maribor pojasnjujejo, da ni bilo razlogov, da bi moška na meji zadržali, pridržali ali z njima izvedli drugačen postopek.

»Ob 11.05 so bili slovenski policisti naprošeni od hrvaških varnostnih organov, da naj voznika, ki se je namenil nazaj proti PMP Gruškovje, napotijo na hrvaško stran, ker da se vozilo ni ustavilo pri mejni kontroli. Naknadno pa so slovenski policisti prejeli še informacijo, da je voznik pri hrvaških kolegih pustil svoje osebne dokumente,« pravijo in ob tem poudarjajo, da do takih dogodkov v praksi večkrat prihaja.

Filmski lov in trčenje štirih vozil

Voznik črnega osebnega avtomobila se je nato še nekaj minut zadržal ob bližnji prodajalni, potem zapeljal v smeri Hrvaške, nato pa polkrožno obrnil svoje vozilo in po besedah mariborske policije s pospeševanjem po prometnem pasu za izstop tovornih vozil, kljub svetlobni signalizaciji, ki mu to preprečuje, brez podreditve mejni kontroli, zapeljal v slovensko smer.

Nato se je začel policijski lov, ki je trajal vse do bližine počivališča Dobrenje, kjer se je zgodila prometna nesreča. Po zasledovanju s tremi službenimi vozili je prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri civilna vozila in službeni avtomobil policije. V trčenju štirih vozil je bilo osem oseb poškodovanih - dve osebi v črnem vozilu, ki je bilo zasledovano, dva policista v službenem vozilu, voznik kombija in trije potniki v vozilu, ki je bilo pred kombijem.

Droge niso odkrili, vozniku plačilni nalog

V vozilu, ki se je izmaknilo mejni kontroli na Gruškovju in bežalo pred policisti proti Avstriji, sta bila državljana Nizozemske, ki so ju mariborski policisti pridržali, je včeraj povedal pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Policisti so sumili na prevoz prepovedane droge, a se sum ni potrdil.

Pridržanje moških je bilo tako odpravljeno, saj preiskava ni potrdila suma, da bi tujca prevažala prepovedane droge, so pojasnili na Policijski upravi Maribor. Voznik pa je dobil plačilni nalog zaradi več kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in izmikanja mejne kontrole.

Starejše novice