Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ste tudi vi opazili mlajšega moškega, ki poskuša od ljudi pridobiti denar? Nanj opozarjajo tudi redarji.

Med Ptujčani in Ptujčankami ponovno kroži opozorilo. Občane in občanke naj bi nagovarjal moški, ki želi od občanov in občank pridobiti denar. 

Opazili so ga tudi ptujski redarji, ki opozarjajo na previdnost. 

Vodstvo redarjev: Giblje se predvsem pred lekarno

Vodstvo medobčinskih redarjev pa opozarja, da so ga opazili tudi oni. Pogosteje ga opažajo na Trstenjakovi, pri parkirišču izza Blagovnice, na območju Novega trga v smeri mestne tržnice. 

Moški je star okoli trideset let, zelo suhe postave, visok pa je vsaj 182 centimetrov, občasno je v družbi mlajšega dekleta z več tetovažami.

Po navadi s hitro hojo pristopi občanu ali občanki in v paniki, a roteče pove, da se mu je pokvaril avtomobil, ali je ostal brez goriva. Doda, da je v avtu ostala hčerka, ki bi jo moral peljati k zdravniku. 

Pri tem zaprosi, da potrebuje deset ali petnajst evrov, doda tudi, da bo denar vrnil. 

»Vlogo zelo dobro odigra, saj zaigra zaskrbljenega očeta, kateremu se zelo mudi, ter s tem ljudem ne da časa za preudarno razmišljanje. Do sedaj po našem vedenju ni bil nasilen ali poniževalen do ljudi,« dodaja vodstvo medobčinskih redarjev. 

Dodajajo, da je prav tako reden gost v lekarni na Trstenjakovi, svoje aktivnosti pa najpogosteje izvaja v jutranjih urah, od 7.00 naprej.

Spomladi so beležili več prijav iz območja Zdravstvenega doma Ptuj, kjer je na enak način poskušal priti do manjše vsote denarja od zaposlenih v okoliških ustanovah. 

»Po nepreverjenih informacijah naj bi bil odvisnik od opojnih drog ali drugih nedovoljenih substanc,« dodaja vodstvo redarstva. 

Komentarji (4)

Legionar (ni preverjeno)

Kje ste našli slike samostoječih redarjev ? To je ziher fotomontaža !

Šumar (ni preverjeno)

Prav želim si da bi naletel na njega...

Annet (ni preverjeno)

Krade pa ne! Se pravi prosjači. Ni nasilen in ne žaljiv. Se pravi, Romuni lahko prosjači, krade , Slovenec ne sme? Seveda ni prav, da se laže, mogoče bi mu ljudje vseeno darovali, če bi rekel da je v stiski

MarioM (ni preverjeno)

Goljuf? Vi očitno ne veste kdo so goljufi. Za 15 eur? Saj mu daš/ali ne samo enkrat , če želiš. Kaj pa ko obvezno plačujemo stvari na mesečni ravni v veliko višjih zneskih? Pa za to tudi ne dobimo nic?

Starejše novice