Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Redarja sta lažje poškodovana, zadevo preiskuje policija.

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je na današnji novinarski konferenci Mestne občine Maribor razkril, da je skupina petnajstih napadalcev napadla dva redarja pri opravljanju svojega dela na Lentu in ju tudi lažje poškodovala.

»Sta v dobrem stanju, sicer na bolniški,« je dejal župan in pojasnil, da je do napada najverjetneje prišlo zaradi treh napačno parkiranih vozil, ki sta jih opazila redarja. Zadevo so predali organom pregona.

»Oba sem poklical danes in preveril, ali sta v redu. Oba sta v redu. Žalosten dogodek, nezaslišano,« je še pripomnil župan in dodal, da zdaj šele vidimo, kako pomembno in izpostavljeno je delo redarjev: »Redarjem izrekam podporo in upam, da bo delo naprej potekalo nemoteno.«

Zadevo smo preverili na Policijski upravi Maribor, kjer so pojasnili, da sta včeraj popoldan dva mestna redarja iz mariborskega Medobčinskega redarstva izvajala svoje naloge v bližini Sodnega stolpa na Lentu v Mariboru.

Na vozila, nepravilno parkirana na pločniku, sta imela namen namestiti obvestila o storjenem prekršku, ko se je začelo ...

Podrobnosti v članku z naslovom: Podrobnosti napada na redarja: Brce, tudi v rebra, in grožnje s smrtjo.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PuklastiVanč (nepreverjen)

Krivi ste vsi, ki nesposobnežem oblečenim v papagaje dodeljujete razna pooblastila. Vsak dan več ... veste kdaj bo mene legitimiral občinski redar? Malo morgen ...

Heh (nepreverjen)

Korona je dodatno pokazala, da med nami hodi veliko več dojenčkov, ki se pretvarjajo, da so odrasle, normalno-naravnane osebe.

In reply to by PuklastiVanč (nepreverjen)

PuklastiVanč (nepreverjen)

Heil!

In reply to by Heh (nepreverjen)

PuklastiVanč (nepreverjen)

Krivi ste vsi, ki nesposobnežem oblečenim v papagaje dodeljujete razna pooblastila. Vsak dan več ... veste kdaj bo mene legitimiral občinski redar? Malo morgen ... pa še takrat ne!

Neko (nepreverjen)

15 na 2. Razmerje govori, da teh 15 ni glih čistokrvnih. Močni v množici, sami se pa svoje sence bojijo, strahopetci nemarni.

Redari lopovi (nepreverjen)

Zakaj ne date v javnos kak se krade narod preko istih redarov. Plačas parkirnino. Ne dodaš recimo spredaj mb,lj,ce.... ali se zmotis v eni št.. v glavnem čisto razvidno, da si hotel plačat parkirnino za ta avtomobil in se tudi zavedajo. Napišeš mail (pritožbo) in te po domače ne jebejo. Odg. je, da moreš plačat kazen čeprav si plačal parkirnino

Juzy (nepreverjen)

So nekulturni redarji ,se prmal so fasali.

Stajerska sova (nepreverjen)

Kdaj jih bo jugovic vzdignil???!!!!samo se vprasanje casa!!!!

In reply to by Juzy (nepreverjen)

Vgou (nepreverjen)

Redarstvo je potrebno socializacije naj se naučijo kulture in zakonov . Dokaz več ,da redarji opravljajo samo nadzor na Lentu in MČ Center kjer jih Arsenovič lahko poboža in pohvali so dokaz neupravičenosti te službe . Zakaj ne pridete v ostale MČ ?
Strah vas je Nove vasi ? Tam rastejo visoke palice .

Stara pravda s… (nepreverjen)

To so jugovicevi placanci-on jih je med drugim vabil v gostilno koper (gostilna koper-last banke-kredit...)na sprejeme-za vsem stoji jugovic neposredno-tudi pederske in lgbt lobije podpira....!!!ne bodite naivni!!!!odstop sarsenovica-prioriteta stevilka1!!!!

Stajerka (nepreverjen)

Vsi za odstop arsenovica iz delovnega mesta za zupana maribora preden naredi se vec skode-4 vstaja maribora-neizbezna!!!!

Starejše novice