Foto: Bobo
Na železniških tirih v Sloveniji so se v zadnjih desetih letih zgodile štiri delovne nesreče s smrtnim izidom.

V dveh primerih je bil vzrok nepravilno gibanje po železniških tirih, v enem primeru vzrok smrti še ni znan, ker preiskava še ni zaključena, prav tako še poteka preiskava današnje nesreče, so sporočili iz Slovenskih železnic.

V zadnjih desetih letih

Leta 2018 je na železniški postaji v Kresnicah potniški vlak zadel delavca, ki je opravljal dela na tirih. Delavec je zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrl, šlo pa je za delavca pogodbenika Železniškega gradbenega podjetja, ki je del holdinga Slovenskih železnic.

V letošnjem letu so se zgodile tri nesreče s smrtnim izidom. V Podgradu pri Ljubljani je julija med delom na železniških tirih umrl železniški delavec po tistem, ko je stopil na sosednji tir, po katerem je pripeljal potniški vlak in trčil vanj.

Oktobra je v naselju Pako pri Borovnici potniški vlak zbil 31-letnega delavca. Reševalci nujne medicinske pomoči so s pomočjo gasilcev prostovoljnih gasilskih društev Stara Vrhnika in Borovnica poškodovanega na kraju nesreče oživljali, vendar je delavec zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka. 

Preiskava tega dogodka še ni zaključena, so danes pojasnili na Slovenskih železnicah.

Tretja letošnja nesreča pa se je zgodila danes na železniški progi med postajama Postojna in Prestranek, ko je potniški vlak zbil skupino delavcev Slovenskih železnic. Dva sta na kraju umrla, dva pa huje poškodovana, so za STA navedli na Policijski upravi Koper. Nesrečo so potrdili tudi na Slovenskih železnicah, kjer so pojasnili, da je skupina devetih delavcev na progi izvajala nujna vzdrževalna dela.

Komentarji (6)

Rrt (ni preverjeno)

Čuješ'sredi jutra pri belem dnevu,ti povozi vlak delavce ki delajo za njih.kaj zaposlujejo naglušne?je vlakovodja zaspal? Kot vem iz prve prve se kot vedno sproži ročni zvočni signal.Pa saj to ni bilo ponoči ,ko ti pijanci hodijo po tirih.

zobna pasta za drek (ni preverjeno)

orhaniziranost na višku, pa madona saj nimamo super hitrih vlakov....tam po krasu gre vlak cca 60 km/h

Sarikaz (ni preverjeno)

Mi smo dvesto let zadi. Hočeš na morje?ja šest ur na vlaku ,mb_ koper,za bogih 220 ,km.?????¿,Pa to je hec.

Tafgooo (ni preverjeno)

Po tirih je druga razdalja, kot po avtocesti, lolek. 309 kilometrov.

Drugače pa traja 5 ur.

In reply to by Sarikaz (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Boge ludeki!!!! Pa ke te tote so mele slušalke na vujah??? Pa fsi gledili vkrej?????

pohorskisvizec

Malomarna organizacija dela.Krivca najti.

Starejše novice