Vir: posnetek zaslona
Po brutalnem pretepu sedmošolke na strehi nakupovalnega centra, oškodovanka iz celjske osnovne šole razkriva, da se še vedno boji za svojo varnost, saj se grožnje nadaljujejo.

Slovensko javnost še vedno pretresa grozljiv primer medvrstniškega nasilja. Ta se je odvil na strehi celjskega nakupovalnega centra, žrtev pa je bila sedmošolske okoliške osnovne šole.

Posnetek incidenta, v katerem dekleta pretepajo in zmerjajo vrstnico, je nato zaokrožil po družbenih omrežjih.

Nekaj dni kasneje so celjski policisti sporočili, da so identificirali pet mladoletnih osumljencev uradno pregonljivega kaznivega dejanja nasilništva, sedaj pa je žrtev brutalnega pretepa javno spregovorila.

Sedmošolko po brutalnem pretepu znova zmerjali

Celjski nakupovalni center je postal prizorišče nasilnega incidenta, ki se je začel kot spor med mladoletnico in eno od deklet.

Vendar pa se je situacija hitro zaostrila, saj je dekle postalo tarča celotne skupine mladoletnic. Na strehi nakupovalnega centra so se na žrtev zgrnili, pretepali, brcali, klofutali in jo lasali.

Vse skupaj je potekalo pred očmi številnih drugih mladoletnikov, vendar nihče ni priskočil na pomoč. Nasprotno, mnogi so nasilje spodbujali in celo snemali z mobilnimi telefoni, po tem pa posnetke objavili na družbenih omrežjih. Posledice tega grozljivega napada so bile za žrtev še dodatno travmatične.

»Nobena od punc, ki so me pretepale, se mi ni osebno opravičila. In tudi ne pričakujem, da se mi bodo. Pisali sta mi sicer dve, ki sta me napadli, da se mi opravičujeta, ker ne bi radi imeli opravka s policisti. Nisem jima sploh odpisala,« je za portal 24 ur razložila sedmošolka.

Pri tem je dodala, da jo je zelo prizadelo, ker ji nobena od punc ni priskočila na pomoč.

»So se pa opravičili starši nekaterih deklet, ki so sodelovale v pretepu. Po drugi strani pa so me nekatere sošolke še po dogodku spet zmerjale v šoli in bile nesramne. Pojavljajo se tudi grožnje, da bodo obračunali z mano, če bodo koga zaradi incidenta doletele sankcije,« je s strahom za portal povedala žrtev napada in pri tem dodala, da se v šoli ne počuti več dobro, strah pa jo je tudi izven šole.

»Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega«

Za 24 ur je spregovoril tudi sorodnik napadene sedmošolke ter izrazil močno ogorčenje ob brutalnem pretepu, ki ga je doživela sedmošolka. 

»Nepredstavljivo in nedopustno je, da je več kot 20 mladostnikov zgolj opazovalo pretep moje nečakinje, nihče pa ni posredoval ali poskušal ustaviti udarcev, ki so padali po njej. Nekateri so celo spodbujali nasilje, se smejali, snemali in se zabavali,« je povedal. 

Presenečen je, da niti enemu mladostniku ni bilo mar za žrtev in da niso ukrepali proti divjanju napadalnih deklet.

»Sprašujem se, kaj je narobe s to družbo, s temi ljudmi, mladoletniki, ki dopuščajo tako nasilje med sovrstniki? Nobene empatije ni več. Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega. Resnično sem zgrožen, koliko nasilja je danes na osnovnih šolah, otroci hodijo s strahom v šolo, se bojijo nasilnih vrstnikov,« je za 24 ur izrazil svoje občutke.

Odgovornost bi morali po besedah sorodnika žrtve prevzeti tudi starši

Ob tem poziva vse starše otrok, ki so sodelovali v pretepu ali pa so se zabavali ob tem, naj se zamislijo nad svojimi dejanji, saj nihče ne ve, kdo bo naslednja žrtev in kako se bo zadeva končala. 

»Ko sem na posnetku slišal poziv enega od fantov, naj vržejo nečakinjo čez ograjo, sem bil šokiran. Dovolj bi bilo le trenutka nerazsodnosti in nekdo bi jo lahko dejansko porinil čez ograjo na strehi nakupovalnega centra. Nesreča se lahko zgodi hitro,« je opozoril. 

Dodal je, da je še bolj žalostno to, da starši problematičnih otrok iščejo razloge za njihova dejanja in si zatiskajo oči pred resnico, ter jih zagovarjajo na vse možne načine. 

»Potem pa se moraš skoraj opravičevati, ker so pretepli tvojega otroka. Ne rečem, da so starši vsega krivi, a veliko pa. Ker jim dajejo potuho, ko to ni primerno. In prve reakcije staršev ob takšnih dogodkih, da umaknejo prijavo na policiji, niso prava pot za reševanje težav,« je za 24 ur še povedal družinski člani napadene sedmošolke.

Komentarji (12)

Slo11 (ni preverjeno)

Javni jih ostamotit kot v stednjem veku

Surfeiter (ni preverjeno)

Poznate priimek Zavadlav? No, ...

BUDALA (ni preverjeno)

pa kaj foter si celi posran idi zbačkaj pol pa še stare jebemti mater folk sami pederčki šminkerčki posrani marš seronje

JBT (ni preverjeno)

Tukaj pa ni pardona ! Kdor bi mojega otroka tako obravnaval bi polomil kosti njemu in njegovi familiji .

In reply to by BUDALA (ni preverjeno)

Robert pernati (ni preverjeno)

Pravilno5 in

In reply to by JBT (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Starši teh nevzgojenih otrok bi morali posredovati... Da moj otrok trpinči drugega bi jaz sam z njim imel "šolo" kaj lahko in kaj ne...
Punca (žrtev) ti pa ne obupaj... Vse bo ok!!!

ovi (ni preverjeno)

...če si BUDALA ...si Budala al pa SLO11...

ergo : obdrži tisto kar potrebuješ :-(

https://www.youtube.com/watch?v=R7f7FG1wndg

Stanje družbe pač...žal...

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Default (ni preverjeno)

Kaj so imeli ti pankrti za iskati na strehi trgovskega centra? Kdo jih je spustil tja gor?

ovi (ni preverjeno)

Default - ti si že po Defaultu pankrt (če veš sploh kajtopomeni - Aipato...

In reply to by Default (ni preverjeno)

RP (ni preverjeno)

Kateri bedak (starsi, policija, sola) je dovolil, da storilci se vedno prihajajo v stik z zrtvijo?????

ovi (ni preverjeno)

kak si pa nor - - če so sovrstniki (sošolci )- mislim...IQ-AI...

In reply to by RP (ni preverjeno)

Tata mata (ni preverjeno)

Če bi moji hceri to napravili
Tak veste kaj
Šiptarji nucajo gnar

In reply to by ovi (ni preverjeno)

Starejše novice