Vir: Policijska postaja Rače
Mariborski policisti so opravili dve hišni preiskavi in zasegli 133 sadik konoplje ter približno 2,2 kilograma rastlinskih delcev.

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek, 22. novembra, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let. 

Oba sta osumljena storitve kaznivega dejanja 'neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog'.

Vir: Policijska postaja Rače

V Mariboru odkrili prostor za gojenje konoplje

Med preiskavo njunega stanovanja v Mariboru so policisti odkrili prostor, dimenzij 190 centimetrov krat 120 centimetrov krat 60 centimetrov, ki je bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. 

V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih od tri do deset centimetrov.

Zraven tega so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge (ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED luči).

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še približno 200 gramov posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico ter dva mobilna telefona.

Vir: Policijska postaja Rače

Posušene delce rjavo zelene barve odkrili tudi v Hotinji vasi

Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, ki je bil prazen. 

V poslopju so odkrili približno dva kilograma posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik.

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Vir: Policijska postaja Rače

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice