Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor.

Policisti Policijske uprave Maribor so med 6. uro včeraj, 29. julija, in 6. uro danes obravnavali kar štiri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj ob 13.55 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Središče ob Dravi na priklopnem tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak odkrili dva skrita državljana Sirije. Tujca sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Kasneje so na istem vozilu policisti odkrili še skritega državljana Afganistana, ki se je prav tako želel izmakniti mejni kontroli. Ker na omenjenem mejnem prehodu slovenski in hrvaški policisti opravljajo skupno mejno kontrolo, so tujce v postopek prevzeli hrvaški varnostni organi.

Včeraj popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Romunije, ki sta z osebnim vozilom hrvaškim registrskih oznak hrvaško-slovensko mejo prestopila na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so ju oglobili.

Sinoči ob 19.45 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili skritega državljana Palestine, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po končanem postopku so policisti tujca zavrnili nazaj na Hrvaško.

Sinoči okoli 20.30 so policisti na območju Središča ob Dravi prijeli državljana Maroka, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek še ni zaključen, bodo pa tujca policisti danes predali hrvaškim varnostnim organom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice