Policisti so bili med varovanjem nogometne tekme med Mariborom in Muro v Murski Soboti primorani posredovati tudi s prisilnimi sredstvi.

V Murski Soboti je bila včeraj popoldne odigrana prvenstvena nogometna tekma med nogometnima ekipama Mure in Maribora. Tekmo so možje v modrem z vidika varnosti ocenili kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom, pojasnjujejo.

V postopkih uporabili 12 prisilnih sredstev

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so v povezavi z varovanjem tekme obravnavali tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, 34 kršiteljev pa je z neupoštevanjem ukazov policistov in nedostojno vedenjem kršilo določila zakona o javnem redu in miru.

Za 29 kršitev so izrekli globe, zoper pet mladoletnih kršiteljev pa bodo podani obdolžilni predlogi.

»Policisti so v policijskih postopkih uporabili 12 prisilnih sredstev, in sicer 5-krat sredstva za vezanje in vklepanje in 7-krat telesno silo. V dveh primerih je bila zasežena neznana snov - sum prepovedane droge. Vse okoliščine množične kršitve policisti še preverjajo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe,« pojasnjujejo iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Ob tem soboški policisti opozarjajo, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano, in zagotavljajo, da se bodo nanj tudi v prihodnje odzvali z vsemi zakonskimi pooblastili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice