Slika je simbolična.
Zaslužni papež Benedikt XVI. je umrl v 96. letu starosti, so danes sporočili iz Vatikana.

Nekdanji papež Benedikt XVI. je umrl v svoji rezidenci v Vatikanu, star 95 let, skoraj desetletje po tem, ko je odstopil zaradi slabega zdravja.

Nemec Joseph Ratzinger, zaslužni papež Benedikt XVI., ki je danes umrl v 96. letu starosti, bo ostal v zgodovini zapisan kot eden redkih in prvi po več stoletjih, ki je odstopil s položaja.

Bil je osmi Nemec na sedežu poglavarja Katoliške cerkve, veljal pa je za zagovornika zelo konservativnih stališč Cerkve.

Papež je bil od 19. aprila 2005 do 28. februarja 2013, ko se je upokojil in tako postal prvi papež po 600 letih, ki je odstopil. Pri tem bi mu lahko sledil njegov naslednik, sedanji papež Frančišek, ki je v zadnjih mesecih odpovedal številne dogodke in zaradi bolečin v kolenih uporablja invalidski voziček, saj je julija dejal, da so za njegov odstop »odprta vrata«.

Benedikt XVI. je od odstopa živel odmaknjeno v samostanu Matere Cerkve v Vatikanu, v hiši z lastno kapelo, lepim razgledom na kupolo bazilike svetega Petra in zaščiten pred mestnim vrvežem Rima.

Zanj je skrbelo več redovnic in njegov zasebni tajnik Georg Gänswein. Nazadnje se je javno oglasil februarja, ko je prosil za odpuščanje zaradi neukrepanja pri spolnih zlorabah otrok v nemški katoliški cerkvi, ko je bil nadškof.

Komentarji (6)

Politik (ni preverjeno)

Svet žaluje,ha,ha,ha,ta pa je MASTNA.

Vaše ime … (ni preverjeno)

Se strinjam. Za tem pokvarjencem pa res malo ljudi žaluje…

In reply to by Politik (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Kot kaže, se dobro poznata. Prav bi bilo, da bi bralcem malo obširneje napisali, kake pokvarjenosti ste bili pri njem deležni
Predvidevam, da ne pišete na pamet, zato na dan z besedo?!

In reply to by Vaše ime … (ni preverjeno)

Tumpek (ni preverjeno)

Si pa res tele..

In reply to by Politik (ni preverjeno)

BOZIDAR (ni preverjeno)

pridejo DUNAJSKI dečki špilat

Nacist iz Crkve (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=kyAfKzPS0mM
youtube.com/watch?v=IkjhLJKceyA

Starejše novice