Slika je simbolična.
Tragični dogodek, v katerem je življenje izgubila 8-letna deklica, še naprej buri duhove. Policisti so sporočili, da je pes do smrti ogrizel deklico, a zapisi očividca, ki krožijo po družbenih medijih, pravijo drugače. Rezultati obdukcije še niso znani.

Policisti so po dogodku sporočili, da se je deklica na tujem dvorišču približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. 

»Pes je deklico napadel in ogrizel. Na kraj je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila in poklicala reševalce. Kljub hitri zdravniški pomoči je 8-letnica na kraju zaradi poškodb umrla,« so povedali ljubljanski kriminalisti.

Veterinarska inšpektorica je odredila odvzem psa. 

Mnoge zanima, kaj se je zares dogajalo, ljubitelji psov pa se sprašujejo, ali bi bila usmrtitev psa upravičena. 

Čas, v katerem bi naj uspavali psa Rona, se namreč hitro izteka. Psa bodo usmrtili, če se potrdi, da je smrt nastopila kot posledica njegovega ugriza. Rezultat obdukcije še ni javen, na spletu pa je zaokrožila zgodba prisotnega v nesreči, ki se močno razlikuje od policijskega poročila.

Iz njegovega zapisa je moč razbrati, da je pes deklico opraskal in podrl na tla, zaradi česar je izgubila zavest.

»Osemletnico je pes opraskal in podrl vznak. Zapletla se je še v verigo. Pes je je bil na razdalji 50 centimetrov, zapleten in je stokal ob nezavestni,« je zapisal prisotni, ki naj bi deklico do prihoda reševalcev pol ure reševal.

Tudi v društvu Srce za bulle trdijo, da je deklica umrla zaradi notranjih krvavitev pri padcu, ter da je pes sploh ni ugriznil. 

Simon Mihorič, predsednik omenjenega društva, je za Planet TV povedal, da je bil pes povod za padec deklice, a je ni ubil. V prispevku, ki je bil objavljen na Planet TV, pokaže tudi prizorišče tragičnega dogodka, kjer bi po njegovih navedbah zaradi ugriza psa morala biti kri, a te ni videti. 

Da psa niso imeli za nevarnega in agresivnega, je za Planet TV povedala tudi prva soseda. 

Medtem se je na spletu pojavila peticija proti evtanaziji. »Usmrtitev psa deklice ne bi vrnilo nazaj, umrlo pa bi še eno nedolžno bitje, in sicer žival, ki že po svoji naravi, za razliko od človeka, ne pozna hudobije in naklepa,« so zapisali pobudniki peticije.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Heh (nepreverjen)

Kaj vem za ta primer, samo hahahah "srce za bulle". Ni brez razloga, zakaj je pitbullom dan naziv "Pasma miru". Ta pasma in njene variacije je daleč najbolj kriva za napade brez in s smrtnimi izidi. Druge pasme ne pridejo niti blizu. Tako društvo je napolnjeno z idioti.

Tov (nepreverjen)

Policija je zapisala ,da je pes obgrizel deklico ,ki pa ni imela ran obgriza ? V policijski državi ima policija vedno prav .

Starejše novice