Slika je simbolična.
Kronen Zeitung na svoji spletni strani poroča o tragičnem primeru smrti Slovenke v Gradcu, domnevno naj bi bil usoden prevelik odmerek smejalnega plina.

Kronen Zeitung poročajo o tragediji, ki se je zgodila v Gradcu. 17-letno dekle iz Slovenije, ki je bilo na obisku pri prijateljici, naj bi umrlo zaradi prevelikega odmerka smejalnega plina.

Najstniki naj bi vdihovali plin iz bombic za stepanje smetane

Kaj se je dogajalo?

V začetku prejšnjega tedna se je 17-letnica sesula v stanovanju staršev svoje prijateljice. Reševalci so deklico oživili. Sprva je v otroško kliniko prišla v razmeroma stabilni formi, poroča Kronen Zeitung.

A dan kasneje je mlada Slovenka umrla, policija pa je v stanovanju njene prijateljice našla pet praznih kapsul, ki naj bi se uporabljale za stepanje smetane. Žrtev naj bi prejšnji večer vdihnila vsaj tri. Možje v modrem so zasegli tudi marihuano.

Tamkajšnji policisti preiskujejo kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti. Odredili so tudi obdukcijo in toksikološke preiskave.

Kaj je didušikov oksid, znan tudi kot smejalni plin?

Smejni plin, gre za didušikov oksid, izpodrine kisik v telesu, povzroča drugačno zaznavanje. Osebe, ki ga vdihujejo, se pod vplivom počutijo srečnejše in lahko razvijejo fantazije, saj deluje evforično in pomirjujoče.

V večjih količinah deluje kot narkotik, zato številni zdravniki svarijo pred nevarnim trendom uživanja tega plina, nekatere države so celo prepovedale prodajo tovrstnih bombic s plinom za stepanje smetane.

Precej težav imajo zaradi uživanja smejalnega plina iz bombic za stepanje smetane v poletni turistični sezoni tudi v sosednji Hrvaški.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

"sesula" in "stabilna forma", bravo GOOGLE TRANSLATE, za to seljačko stran pa lahko res čisto vsak neizobraženec piše novice

madonca (nepreverjen)

Zato pa je trava prepovedana, da se lahko mladi z smetano zadevajo. Ta plin je naraven in ni zdravju skodljiv kot konoplja, ki je umetna raslina, zato ga lahko tudi kupite v vsaki trgovini. Tukaj je prislo do smrti najverjetneje zato, ker je najstnica ta ne nevaren plin uporabljala z kaksno prepovedano substanco. Od leta 1965 pa do danes je v sloveniji za konopljo umrlo ze 350 000 ljudi, za smetano pa se nihce.

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hahahaha, samo 3 nule preveč si napisal, aja to šteješ "umrle s konopljo" tako kot debili preštevajo "umrle s covidom"

In reply to by madonca (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Zakaj je dd tak debil, da ne razume tako očitnega sarkazma uporabnika madonca?
No ja, če je tako retardiran da je še vedno anti-covid ovca, potlej res ni čudno da ne razume ničesar.

In reply to by dd (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

naj jo ,kar tam obdržijo AMEN

Starejše novice