Slika je simbolična.
Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1432 klicev, 432 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 116 nanašalo na  kriminaliteto, 145 na javni red in mir, ter 137 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 25 tatvin, sedem vlomov, v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in devet primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 38 prometnih nesreč z materialno škodo in šest nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli tri vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 35-krat na javnem kraju, dve osebi sta bili pridržani) in 17-krat v zasebnem prostoru, ena oseba je bila pridržana.

Obravnavali so tri posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.  

V petek, okoli 9. ure, so bili obveščeni o dogodku, v katerem je na gradbišču na območju Šiške umrl 55-letni moški. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je moški, voznik tovornjaka, na gradbišču čistil nakladalni del tovornega vozila. Voznik delovnega stroja, bagra je pri vožnji vzvratno trčil v moškega, tako da ga je delovni stroj stisnil ob tovorno vozilo. 

Pri tem je bil moški tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl. 

Policisti so opravili ogled, obveščen je bil delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Starejše novice