Slika je simbolična.
Objavljamo žalostno vest, da se je ob delu v gozdu poškodoval nekdanji princ ptujskega karnevala Darko Cafuta. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Kot smo danes že poročali, so ptujski gasilci sporočili žalostno novico, da se je ob delu v gozdu v naselju Velika Varnica v občini Videm poškodoval domačin.

Poškodbe so bile tako hude, da je na kraju nesreče umrl

Pri delu v gozdu in spravilu lesa je prišlo do hude delovne nesreče. Eden izmed delavcev se je namreč hudo telesno poškodoval.

Poškodbe so bile tako hude, da je ponesrečenec na kraju dogodka, sredi gozda umrl. 

Po pregledu umrlega in kraja dogodka so zdaj sporočili žalostno vest, da je šlo za nekdanjega princa ptujskega karnevala. 

Umrl nekdanji princ ptujskega karnevala

V delovni nesreči, ki se je končala s smrtnim izidom je življenje izgubil nekdanji princ ptujskega karnevala Darko Cafuta.

Cafuta je bil kot Jakob baron Zekel Videmski dosedanji princ karnevala, 17. po vrsti in predhodnik letošnjega princa viteza Hinka Sodinskega plemenitega Galla. 

Bil je tudi član predsedstva Zveze društev kurentov in član društva Koranti Demoni.

Zavzemal se je za tradicijo mesta Ptuj in kurentov, živel je za ptujski karneval. Poleg tega pa je bil vsem zelo pri srcu, »ni bil samo princ, bil je tudi velik človek«.

Njegova smrtna nesreča je prizadela mnogo ljudi, veliko izmed njih se mu je poklonilo z objavo. 

Starejše novice