Foto: PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu, Facebook
Poletna vročina prinese tudi nalive in celo točo. Za gasilci je ponovno naporna noč.

Za včerajšnji dan je bilo izdano oranžno opozorilo. Državni meteorologi so napovedali močne nevihte z nalivi, močnimi vetrovnimi sunki in celo točo. 

V poznih večernih urah smo tako že bili priča pustošenju po Avstriji. Najhuje je bilo v zahodni Avstriji ter okolici Gradca. 

Domačini so dejali, da se česa takega ne spomnijo in da takšnega neurja s točo še niso videli nikoli.

Nato je neurje doseglo Slovenijo ... 

V Sloveniji je bilo najhuje na območju Štajerske in Koroške. Podiralo je drevesa, odkrivalo strehe, celo odlomilo križ z zvonika. 

Gasilci iz društva Korena so hiteli k odstranitvi podrtega drevesa, ki je oviralo promet. Gasilci iz Bohove so bili poklicani na intervencijo, kjer so pomagali pri pokrivanju strehe. Na območju Ruš so zabeležili dva podrtja dreves, eno od teh je padlo na vozilo. 

Tudi gasilci iz Lenarta, Benedikta, Šentilja, Pesnice, Podvelke in Radelj ob Dravi so razžagali in odstranili podrta drevesa. 

V Mariboru kar petdeset intervencij

Na območju Maribora so bili gasilci poklicani na kar petdeset intervencij. Aktivirali so gasilce iz mariborske brigade, Bohove, Brezja, Dogoš, Malečnika, mesta, Pobrežja, Studencev, Peker, Radvanj in Zrkovcev.  

Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč, garaž in vozil, odkritih je bilo več streh na objektih, kjer so gasilci pomagali pri začasni sanaciji z avto lestvijo. 

Odstranjen je bil podrt drog javne razsvetljave in nanošen lahko gradbeni material na cesto. 

Gasilci so pomagali tudi pri sanaciji podrtega večjega šotora. 

V Slovenj Gradcu pa veter odlomil križ z zvonika

V poznih večernih urah, ob 21.12, je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu veter odkril približno petdeset kvadratnih metrov kritine na cerkvi in odlomil križ z zvonika.

Gasilci iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu in Slovenj Gradca so odkrito streho prekrili s folijo ter zavarovali cesto in okolico cerkve zaradi možnosti padca križa z zvonika. 

Cesta mimo cerkve je bila zaprta za ves promet, sanacija pa bo potekala v naslednjih dneh. 

Koroški gasilci so se ukvarjali tudi z zalitimi prostori, podrtimi drevesi. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Aleksandar kel… (nepreverjen)

Jebes vreme
Odgriznil PRST
Mocnejsemu od tebe

Starejše novice